СЕХА: Пораз Војводине од Загреба

Рукометаши Војводине поражени су од ППД Загреба у оквиру 3. кола СЕХА Газпром лиге са 29:21 (13:7).
SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Рукометаши Војводине доживели су и трећи пораз у Сеха Гаспром лиги, а пред реномираним и много квалитетнијим противником пали су већ у првом полувремену. Загреб је учесник Лиге шампиона, међу најквалитетнијим тимовима у Регионалном такмичењу и оправдао је улогу фаворита против Новосађана који су урадили оно што су најавили - максимално се борили од почетка до краја утакмице. Од почетка сусрета била је очигледна разлика у квалитету, одбрана Загреба била је на врхунском нивоу и држала домаће на свега једном постигнутом поготку у уводних десет минута. Имали су гости предност од пет голова, а Војводина је покушавала из не баш израђених акција, али није имала среће јер су Вучковић и Остојић погађали оквир гола. Уласком искусног Надовезе Новосађани су решили неколико напада али је одбрана домаћина била веома коректна и одржавала резултат. Ипак, преломни тренутак првог полувремена али и утакмице био је неискоришћен играч више домаћих а то је нешто касније дозволило Хрватској екипи да на одмор оде са шест голова вишка.

У другом полувремену гостујући тренер Касим Каменица је комбиновао и то се донекле одразило на напад његовог тима, али многе похвале иду на рачун домаћег бека Радована Остојића који је повукао екипу, уз Вучковића и Ратковића па је домаћин без проблема одржавао заостатак од шест до осам голова што у игри са великим ривалом уопште није лоше. Када год би Новосађани дошли до игре, појачали у нападу, гости би на терен вратили прву поставу која је без проблема извојевала победу.

М. Ристић

Војводина - Загреб 21:29 (7:13)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледалаца 600, судије: Лах и Сок (Словенија). Седмерци: Војводина 2 (1), Загреб 2 (2). Искључења: Војводина 6, Загреб 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (9 одбрана), Перовић (3 одбране), Јелић, Милић, Чагаљ 3, Остојић 4, Стојановић, Надовеза 1, Јовановић 3, Вучковић 2, Ратковић 2, Трифковић 2, Станковић, Бојанић, Грозданић 2 (1), Радовић 2.

ЗАГРЕБ: Јовић (7 одбрана), Скок (8 одбрана, седмерац), Ереш, Мраковчић 1, Луцин, Вори 3, Марковић 2 (1), Хорват 4 (1), Шушња 4, Ј. Валчић 2, Т. Валчић, Мандалинић 3, Равнић 2, Хрстић 3, Гуглач 2, Павловић 3.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести