Сенћани тријумфовали на традиционалном турниру рукометних ветерана

Рукометни клуб Кањижа био је домаћин традиционалног међународног турнира ветерана, који већ годинама негују Кањижани и Сенћани и њихови спортски пријатељииз Мађарске.
Veterani Sente/M. Mitrovic
Фото: М. Митровић

Учествовале су екипе Дабаш, МАФЦ из Будимпеште, Кечкемет Мистрал, Балатонбоглар, Сента и Кањижа.

Победнички пехар припао је екипи Сенте, која је у финалу била успешнија од Кањиже - 9:8( на слици учесници финалне утакмице). За 3.место рукометаши Балатанбоглара су савладали МАФЦ 18:10, док је за 5.место Кечкемет Мистрал победио Дабаш 15:11.

У предтакмичењу у А групи Кањижа је остварила две победе против Кечкемет Мистрала 14:7 и МАФЦ 13:11, а МАФЦ је надиграо Кечкемет Мистрал 9:8, тако да су Кањижани као најуспешнији доспели у финале против екипе Сенте, која је у Б групи надиграла Балатонбоглар 11:7 и Дабаша 14:11, а Балатонбоглар је савладао Дабаш 14:11.

На дружењу у Ресторану “Тексас”, поред победничког пехара Сенћанима који је преузео председник клуба Ненад Попов, пехари су додељени и осталим учесницима и најбољим појединцима. За најбољег голмана проглашен је Силард Тертели (Сента), за најбољег играча Борис Бриндза (Кањижа), а најбољи стрелац био је Имре Кули из Дабаша.   

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести