Смирај 2022. у знаку два традиционална турнира најмлађих рукометашица и рукометаша

Последња два викенда протекле године у Новом Саду, престоници културе Европе, младости и спорта, протекла су у знаку два традицоионална турнира најмлађих рукометашица и рукометаша (7–11 година) – 8. „Гол за осмех“ у режији РК „Адут“ и 15. „Дружимо се, играмо и растимо“ у организацији РК „Растимо“.
Дневник, РК Адут и РК Растимо
Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

На терену спортске дворане ОШ „Прва војвођанска бригада“ изашао је организациони тим Адута са Браниславом Радишићем на челу и са реализаторима професорима Томиславом Рожмарићем, Ивом и Филипом Садријем, те Иваном Абјаковићем.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

Већ први сусрет са учесницима турнира оставио је утисак да на терену и трибинима дворане има много више такмичара него претходних година, што се и потврдило приликом сређивања пријава да ће у такмичењу учествовати 36 екипа са 306 девојчица и дечака. С обзиром на то да је турнир од оснивања хуманитарног карактера,  прикупљено је више од 500 пакетића, која су направила деца од играчака, гардеробе, школског прибора, слаткиша и сланиша за штићенике Дечијег села „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице. По гомили пакетића у сали, које су направила деца, родитељи, ветерани и пријатељи клуба, видело се да ће примаоци пакетића бити задивљени, задовољни и пресрећни. Такмичење и дружење учесника, као и навијање, било је незабораван доживљај што потврђује општу констатацију да су сви постављени циљеви и задаци у потпуности остварени што ће за организаторе бити велики подстицај у будуће.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

Првог дана зимског школског распуста, у дому шампиона РК „Војводина“, на три терена мини–рукомета изашао је тим РК „Растимо“ са идејним творцем турнира Ђорђем Јакшићем на челу, руководиоцем програма проф. Јеленом Деспотов и реализаторима такмичења др Жељком Бланушом, Радованом Поповом, Дејаном Јакшићем, Стефаном Срндовић, Машом Хусеиновић, Михаилом Јоргићем, Лазаром Васићем и Вуком Сремцем, које призор од постројених 59 екипа на терену (30 мушких и 29 женских) и са 573 такмичара (298 дечака и 275 девојчица), није уплашило да такмичење неће успешно спровести.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

Александар Надовеза (9) Растимо

– Такмичили смо се и упознавали нове другаре. Неке утакмице смо победили, неке изгубили, али у суштини сви смо победници самим тим што смо се нашли на терену.

Немања Јовић (11) Адут

– Јако ми се свиђају овакви турнири. Иако тренирам тек три месеца осећам се победнички, јер поред старих другара стекао сам нове, вероватно за цео живот.

Јована Кнежевић (11) Бачка Паланка

– Било је прелепо, све је било сјајно, оно што је најважније победили смо. Драго ми је што сам учествовала у прављењу пакетића за другаре без родитељског страрања.

Филип Чаки (10) Дебељача

– Толико сам пресрећан што сам дошао овде с другарима да проведем дан. Остварили смо победу и реми, али то није било примарно. Упознао сам много нових другара, што је богатство.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо


Отварајући турнир и поздрављајући учеснике заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац је истакао да се овим турниром, једном од најмасовнијих спортских манифестација деце у региону, приводи крају још успешна спортска година и да Град препознаје његов значај у популаризацији рукомета и спорта уопште, за здрав начин живота деце и омладине. Посебно је истакао да ће Град подршком овакве и сличних манифестација и обезбеђивањем добрих услова за бављене деце спортом стварати базу за прављење нових асова и шампиона. Поред заменика градоначелника учеснике су поздравили и са њима се дружили начелник Градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић, председник ГШНС Мићо Радановић и генерални секретар РСВ Рајко Продановић.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

А на теренима величанствена шаролика слика екипа малих рукометаша, које су се, као на филмској траци, смењивале приказујући велику борбеност, завидно знање у фер и коректној игри, уз грамогласно навијање, жељу за постизање победе, никога у дворани није могла да остави равнодушним. Због свега приказаног и виђеног, организатори турнира су све екипе прогласиле победницима, а мале рукометаше и њихове тренере наградили златним медаљам.

Фото: Дневник, РК Адут и РК Растимо

Јово Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести