СП ДАНСКА НЕМАЧКА Орлови поражени од Бразила

У трећем колу Светског првенства које се игра у Данској и Немачкој репрезентација Србије поражена је од селекције Бразила са 22:24 (11:14).
Drasko Nenadic/EPA/HAYOUNG JEON
Фото: EPA/HAYOUNG JEON/Drasko Nenadic

(Од нашег специјалног извештача)

Рукометаши Србије једноставно нису издржали психички један од најважнијих мечева за пласман у други круг Светског првенства у Данској и Немачкој. Кључни меч за обе селекције како би задржале шансе за даљи пласман припао је Бразилу захваљујући нерезонским грешкама бекова Србије у преломним тренуцима меча.

Важност утакмице учинила је своје па су наши рукометаши врло лоше ушли у утакмицу, без имало жара и борбе у одбрани, а у нападу су деловали као да су први пут у овом саставу заиграли заједно. Одбрана (6-0) српске репрезентације потпуно је деловала млако, без излажења, без дуела, што су Бразилци користили и дебело кажњавали сваку нашу грешку. Тешко су орлови се носили са бразилском одбраном, која је с два играча дубоко излазила напред на 10-12 метара, где су се наши „тешки“ бекови Орбовић и Ненадић тешко сналазили и губили, поготово у игри с пивотом.

Бразилски голман Леонардо Теркариол у том периоду био је на висини задатка, заустављао је готово све шутеве наших играча и давао сигурност саиграчима, како у игри тако и у вођству. Бразилци су серијом 7:0 преокренули резултат и дошли до вођства 9:3, где наши играчи 13 минута нису постигли гол. Уласком Дејана Милосављева и захваљујући његовим интервенцијама успели смо колико толико да спустимо лопту, смиримо се, а три гола заостатка на полувремену је био одличан резултат имајући у виду нашу игру. Одлазак на одмор давао је одређену наду да ће доћи до преокретА

И у наставку Перуничићеви изабраници нису знатно се поправили. На руку су им ишле две ситуације. Голман Дејан Милосављев имао је своју ролу, а Бразилци су били далеко од игре из првог дела, па се српским рукометашима указала сјајна прилика да бар извуку нерешен резултат. Да није било интервенција Милосављева утисак би био још тужнији, јер његових 15-ак одбрана уливало је наду да можемо до преокрета. Шепртљаста игра у нападу, брзоплетост И техничке грешке биле су највећи противник Перуничићевим изабраницима. И поред свега тога, Немања Илић је пет минута пре краја донео заостатак од једног гола (21:22), а потом и пропустио прилику да изједначи.

Ипак, стара бољка у нападу се наставила, бекови нису преузимали одговорност, а крила нису тражили. За то време, Марсенић је на пивоту често био одсечен и "хранио се" одбицима. Милосављев је успео још једном да не да Бразилцима да стекну предност од два гола, међутим Лангаро је успео да неколико секунди обезбеди свом тиму победу. Када је у последња два минута искључен Пушица Бразил је имао гол више, играча више и напад. Упркос томе, Србија је успела да одржи прикључак, али је све дилеме у вези са победником отклонио Лангаро поготком за 24:22. 

У уторак од 18 часова наше рукометаше очекује меч са Корејом.

Јово Галић

Србија – Бразил 22:24 (11:14)

БЕРЛИН: Мерцедес Бенц арена, гледалаца: 10.000 судије: Гјединг и Хансен (Данска), седмерци: Србија 2 (2), Бразил 2 (2), искључења: Србија 12, Бразил 6 минута.

СРБИЈА: Веркић (6 одбрана), Пушица 1, Воркапић, Орбовић 1, Вујић 1, Радивојевић 5, Ненадић 2, Н. Илић 4 (2), Мошић 1, В. Илић, Николић, Кукић 1, Милић, Марсенић, Обрадовић 5, Милосављевић (15 одбрана).

БРАЗИЛ: Теркариол (9 одбрана), Алмеида (5 одбрана), Х. Теишеира, Валадао 1, Толедо 5, Сантос 2, Позер 1, Боргес 4 (1), Ћиуфа 4, В. Теишеира 1, Новаис, Панћано, Лангаро 4, Нантс, Хакбарт 1, Родригез 1.

Резултати:

Тунис-Чиле 36:30 (18:15)

Исланд-Бахреин 36:18 (16:10)

Мађарска-Катар 32:26 (16:11)

Србија-Бразил 22:24 (11:14)  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести