СП ДАНСКА НЕМАЧКА Убедљив пораз Србије од домаћина

БЕРЛИН: Рукометна репрезентација Србије поражена је у последњем колу групе А од домаћина Светског првенства Немачке, која је у овом тренутку била прејака за изабранике селектора Ненада Перуничића.
EPA-EFE/CLEMENS BILAN
Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

(Од нашег специјалног извештача)

Храбро, квалитетно и доста оштро, са зонама 6-0, обе екипе ушле су у последњи меч у групи. Србија је пружила добар отпор  домаћину Светског првенства, показавши му зубе и дајући му до знања да му неће бити лако да постижу голове и дође до победе. Наши репрезентативци  градили су дуг, паметан и сигуран напад све до 23. минута, држећи се с Немцима раме уз раме.

Међутим, тада је дошло до пада концентарције код “орлова”, па су направили неколико грешка. Снажна одбрана Немаца није дозволила нашим бековима шут, на голу је блистао Силвио Хеинвентер, па су Немци успели да поведу с два-три гола разлике, што по приказаној игри није била реална слика.  Још једном се показало да када дође до пада у игри, наши рукометаши не могу а да не уђу у серију грешака, па није ни чудо што су Немци, уз сјајну подршку с трибина, на одмор отишли са четири гола предности. Селектор Немачке у наставку је поставио нешто дубљу зону 6-0, где је истурио два играча, чиме је потпуно разбио игру наших бекова, који , ионако физички слабашни, нису могли да је пробију. Уз то, на голу је доминирао чувар мреже Хеиневетер, па су Немци врло брзо стекли 10 голова предности (26:16). У једном тренутку Ненад Перуничић је поставио зону 5-1, па су Немци покушавали да са два пивота (други је у игру ушао уместо голмана) то реше. Међутим, наши су их натерали да греше, после чега смо дали три лака гола и смањили заостатак..

Сама завршница утакмице протекла је у знаку старе бољке нашег тима. Уместо да поштујемо лопту, свако је од играча себи давао за право да шутира, што су Немци искористили и убедљиво победили. Одлична публика, јаки Немци, ми нејаки и технички необучени, укратко је закључак после синоћне утакмице. По једна победа и реми из пет утакмица, све је од наших момака што су показали у првом кругу Светског првенства.

Данас их очекује слободан дан, а већ сутра предстоји борба за пласман од 17. до 20 места, где ће се Србија срести с екипама свог ранга. То ће бити прилика да се види која је перспектива ове екипе.

Немачка – Србија 31:23 (16:12)

БЕРЛИН: „Мерцедес Бенц арена“, гледалаца: 14.000 судије: Павићевић и Ражнатовић (Црна Гора). Седмерци: Немачка 5 (3), Србија 4 (4), искључења: Немачка 6, Србија 12 минута.

НЕМАЧКА: Хеинвентер 1 (12 одбрана), Волф, Геншемер 2 (1), Лемке, Винчек 2, Виде  3, Пекелер 2, Винхолд, Штробел 1, Фат 2, Гроцки, Семпер 2, Муше 5 (2), Мом 3, Конблахер 4, Друкс 4.

СРБИЈА: Цупара 1 (7 одбрана), Пушица, Воркапић 3, Орбовић, Вујић 2, Радивојевић 2, Ненадић, Н. Илић 6 (4), Мошић 3, В. Илић 2, Николић, Кукић 2, Милић 1, Марсенић 1, Обрадовић, Милосављевић (3 одбране, 1 седмерац).

Јово Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести