СП Данска-Немачка: Србија стартује против баћушки (18)

После два пропуштена светска првенства, рукометаши Србије данас ће заиграти на планетарном шампионату у Немачкој и Данској.
cupara, rss
Фото: Владимир Цупара, фото: РСС

Утакмицом против Русије од 18 часова у групи А, изабраници селектора Ненада Перуничића почеће пут ка жељеној другој рунди такмичења. Мушка репрезентација Србије последњи пут је играла на Првенству света у Шпанији 2013. године и тада је заузела 10. место. Без бомбастичних најава и великих очекивања, „орлови“ су стигли у Берлин, где ће мечеве групне фазе одиграти у „Мерцедес–Бенц арени“, капацитета 14 хиљада места.

– Хала је фантастична, очекује нас доста публике, јер су скоро све карте распродате. Крећемо утакмицом против Руса, који су веома квалитетна екипа са доста добрих играча. Мислим да ће нам њихова крила бити највећи проблем, као и Житњиков на средини, који фантастично разиграва екипу. Голмани су исто једни од битнијих шрафова у екипи, раде са Дејаном Перићем, тако да ће то бити додатни проблем – прокоментарисао је првог ривала голман Србије Владимир Цупара.

„Орлови“ су предвођени новим селектором Перуничићем одрадили припреме у Старој Пазови, а пред одлазак у Немачку одиграли су пријатељске мечеве против Туниса, где су забележили победу, док су од Македоније два пута поражени.

– Спремили смо се добро, одрадили смо добре тренинге и припреме, одиграли солидне утакмице, неке мало боље, а неке лошије. Имамо потпуну подршку стручног штаба и Савеза.

У саставу Србије налазе се седморица дебитаната, а, иако су умерени у изјавама, сви у нашем табору прижељкују пласман у другу рунду такмичења.

– Не верујем да ће младост бити наша мана. То може да нам донесе само позитивне ствари. Циљ је друга фаза, али да не претерујемо, ићи ћемо од утакмице до утакмице. За сада је први први циљ да победимо Русе, а после ћемо видети како ће се одвијати првенство – поручио је Владимир Цупара. 

Капитен селекције Србије Немања Илић напоменуо је да су, како нови играчи, тако и они искуснији, жељни доказивања на великој сцени. Прву прилику имаће данас када се сретну са Русијом, с којом су се последњи пут састали на Европском првенству у Данској 2014. године и тада су доживели пораз који их је коштао главне фазе.

– Прва утакмица јесте битна, али нећу да фокус буде само на Русима, јер је сваки меч важан. Русији фали пар играча, али је и даље јака екипа, са добрим голманима. Ако сложимо одбрану како знамо и не будемо правили техничке грешке у нападу, можемо да се надамо позитивном резултату – изјавио је Немања Илић.

К. Бугарски

„Орлови“ у Берлину

Селектор Ненад Перуничић одлучио је да у Немачку поведе следеће играче – голмани: Владимир Цупара, Дејан Милосављев, Светислав Веркић, лева крила: Немања Илић, Вања Илић, пивотмени: Мијајло Марсенић, Зоран Николић, десна крила: Богдан Радивојевић, Вукашин Ворпакић, бекови: Миљан Пушица, Иван Мошић, Стефан Вујић, Лазар Кукић, Драшко Ненадић, Немања Обрадовић, Немања Зеленовић и Милош Орбовић.

Програм петак

Група А (Берлин)

Србија – Русија         (18)

Бразил – Француска   (20.30)

 

Група Б (Минхен)

Јапан – Македонија   (15.30)

Исланд – Хрватска     (18)

Бахреин – Шпанија    (20.30)

 

Група Ц (Хернинг)

С. Арабија – Аустрија        (18)

Тунис – Норвешка     (20.30)

Група Д (Копенхаген)

Ангола – Катар (15.30)

Аргентина – Мађарска       (18)

Египат – Шведска      (20.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести