Србија поразом од Македоније испраћена на ЕП

Три по­ра­за и јед­на по­бе­да до­са­да­шњи је учи­нак ру­ко­мет­не ре­пре­зен­та­ци­је Ср­би­је у кон­трол­ним утак­ми­ца­ма пред од­ла­зак на Европ­ско пр­вен­ство у Хр­ват­ској (12-28. ја­ну­ар).
Rukometasi Srbije/RSS
Фото: Rukometni savez Srbije

По­след­ња про­ве­ра пред на­шим на­ви­ја­чи­ма срп­ских ру­ко­ме­та­ша про­тив се­лек­ци­је Ма­ке­до­ни­је, та­ко­ђе уче­сни­ком шам­пи­о­на­та, не мо­же да до­би­је пре­ла­зну оце­ну. Иако је у овом су­срет ре­зул­тат био у дру­гом пла­ну, игра ко­ју су при­ка­за­ли иза­бра­ни­ци Јо­ви­це Цвет­ко­ви­ћа ни­је ода­ва­ла ути­сак да би мо­гли да се до­стој­но но­се са ри­ва­ли­ма у гру­пи као што су Хр­ват­ска, Швет­ска и Исланд.

На­да­мо се да је плод бле­ду­ња­вог из­да­ња, же­ља се­лек­то­ра Цвет­ко­ви­ћа да пру­жи шан­су свим игра­чи­ма ка­ко би сте­као пра­ви увод о тре­нут­ним по­тен­ци­ја­ма кан­ди­да­та. Ор­ло­ви су ис­про­ба­ли две ом­брам­бе­не фор­ма­ци­је, 6-0 и 5-1 где су па­жњу обра­ти­ли на Ла­за­ро­ва, па су њи­хо­ви пи­вот­ме­ни Сто­ји­лов и Пе­шев­ски, као и де­сно кри­ло Ге­ор­ги­јев­ски до­шли до из­ра­жа­ја, уз од­лич­не ин­тер­вен­ци­је оба гол­ма­на Ми­трев­ског и Ри­стов­ског. На­ша од­бра­на ни­је би­ла до­вољ­но по­кре­тљи­ва, док се на­пад нај­че­шће сво­дио на ин­ди­ви­ду­ал­на ре­ше­ња, без жу­стри­не, бор­бе­но­сти, уз спо­рост и на­да­мо се тре­нут­но нон­ша­лан­ци­ју.

Ма­ке­дон­ци су игра­ли ду­бљу зо­ну 6-0 што је да­ва­ло про­сто­ра на­шем пи­во­ту Мар­се­ни­ћу, по­ред гол­ма­на Цу­па­ре, био је је­дан од за­па­же­них ак­те­ра у на­шем ти­му. Ђор­ђић је та­ко­ђе по­ка­зао свој ква­ли­тет, као и но­вај­ли­ја у ре­до­ви­ма ор­ло­ва Ву­јић.

Пред Цвет­ко­ви­ће­вим иза­бра­ни­ци­ма оста­ла је још јед­на про­ве­ра у Сло­ве­ни­ји про­тив та­мо­шње ре­пре­зен­та­ци­је, на­да­мо се да ће у пре­о­ста­лих пет-шест да­на наш се­лек­тор ус­пе­ти да ста­би­ли­зу­је си­ту­а­ци­ју и по­диг­не мо­рал и бор­бе­ну го­то­вост пред из­у­зет­но те­шке три утак­ми­це ко­је их че­ка­ју у пр­вој фа­зи ЕП.

Ј. Га­лић  

Ср­би­ја - Ма­ке­до­ни­ја 29:32 (13:14)

БЕ­О­ГРАД: Спорт­ски цен­тар Во­ждо­вац, гле­да­ла­ца 1500, су­ди­је: Ни­ко­лић и Стој­ко­вић (Ср­би­ја). Сед­мер­ци: Ср­би­ја 5 (5), Ма­ке­до­ни­ја 1 (1), ис­кљу­че­ња: Ср­би­ја 4, Ма­ке­до­ни­ја 14 ми­ну­та.

СР­БИ­ЈА: Об­ра­до­вић, Ву­јић 1, Цр­но­гла­вац, Ђу­кић 3, Мар­ко­вић 2 (1), Ми­ло­са­вљев, Ђор­ђић 6, Н. Илић 2 (2), Ћи­рић, Јо­ва­но­вић, Не­на­дић 3 (2), Зе­ле­но­вић 1, Мар­се­нић 5, Сте­ва­но­вић, Ра­ди­во­је­вић 2, В. Илић, Ву­јин 3, Ива­ни­ше­вић (1 од­бра­на), Цу­па­ра 1 (11 од­бра­на).

МА­КЕ­ДО­НИ­ЈА: Ми­трев­ски (9 од­бра­на), Ма­на­сков, Вел­ко­ски, Сто­и­лов 3, К. Ла­за­ров 4 (1), Ри­бак, Јо­нов­ски, Та­ле­ски 5, В. Мар­ко­ски 2, Ри­стов­ски (8 од­бра­на), Н. Мар­ко­ски 1, Ку­зма­нов­ски, Ге­ор­ги­ев­ски 8, С. Ла­за­ров, Да­ска­ло­ски, Ој­ле­ин­ски 2, По­пов­ски 1, Пе­шев­ски 5.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести