Српске рукометашице избориле пласман на ЕП 2018

Рукометашице Србије убедљиво су победиле репрезентацију Фарских острва 33:17 (17:11) у Торшавну у петом колу квалификационе групе 3.
rukometasice srbije
Фото: РСС

Ученице Љубомира Обрадовића су славиле с истом разликом као и на почетку квалификација у Петровцу на Млави (36:20) и тако обезбедиле пласман на ЕП 2018 у Француској.

Шведска је у Скопљу савладала Македонију 32:20, па тако остаје да изабранице селектора Љубомира Обрадовића савладају Македонке у Нишу (недеља, 18 часова) и овере прво место у групи које значи и бољу позицију пред жреб 12. јуна у Паризу.

Ни тежак пут и чак три лета до једне од најудаљенијих земаља у Европи, нису утицали на српски тим, који је серијом 5:0, од самог старта ставио до знања ко је фаворит. Одбрана је у првих десетак минута функционисала беспрекорно, па су Српкиње, практично све голове постигле из контранапада преко Катарине Крпеж Шлезак и Слађане Поп Лазић.

Успеле су Фаранке да се консолидују, смањиле су резултатски заостатак и почеле да постижу голове, док је са друге стране, селектор Обрадовић покушавао да подједнако оптерети све девојке у црвеним дресовима.

Период потпуне доминације виђен је почетком другог полувремена, које су српске рукометашице отвориле серијом 9:0. Фаранкама је било потребно 16 минута да постигну први гол у наставку, а када су то учиниле, на семафору је писало убедљивих 12:26. Остатак меча протекао је у рутинском одмеравању снага у коме одбране нису имале претерано важне улоге.

Најефикасније у српском тиму биле су Катарина Крпеж Шлезак и Слађана Поп Лазић са по шест погодака, док је Сања Радосављевић постигла пет голова.

К. Б.

Фарска острва – Србија 17:33 (11:17)

ТОРШАВН: Холин А Халси, гледалаца: 250, судије: Херман и Мадсен (Данска). Искључења: Фарска острва 2, Србија 4 минута. Седмерци: Фарска острва 6 (3), Србија 5 (5).

ФАРСКА ОСТРВА: Петерсен, Ослен, Ејстберг 1, Кростег Хансен 1, Елиасен, Фалквард Данберг, Јохансен 2, Кристоферсен Јојић 3, Самуелсен 1, Хансен 4, Јоенсен 2, Хејгум, Бранденбург, Вејхе 2, Акселсен 1.

СРБИЈА: Радосављевић 5, Крпеж Шлезак 6, Трифуновић 3, Стевин 1, Лавко 3, Т. Радојевић 1, Поп-Лазић 6, Д. Радојевић 1, Обрадовић, Николић, Стоиљковић 2, Цвијић 4, Пантић, Цолић, Стошић 1, Дмитровић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести