Суперкуп за рукометаше: Панчевци мотивисани да подигну први трофеј

Рукометаши Динама са великим амбицијама ушли су у нову сезону, прилично су ојачали играчки кадар, а довели су и младог стручњака Акима Комненића. Панчевци ће покушати да Војводини помрсе рачуне и да покушају да дођу до првог трофеја у домаћем Суперкупу.
dinamo 2
Фото: Панчевци спремни за први овосезонски трофеј, фото: РК Динамо

– Утакмица Суперкупа долази можда прерано за нас у овом тренутку, али сигурно смо јако мотивисани да подигнемо први трофеј. Ово је спорт, а у спорту детаљи и једна лопта може да одлучи ко ће победити, као и сама жеља, поготово када су екипе сличног квалитета. Војводина са мојим пријатељем и колегом Борисом Ројевићем на челу има велико искуство у освајању трофеја и у овом тренутку они су сигурно фаворити. Ми имамо своје циљеве и задатке, даћемо све од себе да донесемо први трофеј Суперкупа у Панчево. А ако се то којим случајем не догоди, чекаћемо следећу прилику – рекао је тренер Панчеваца Аким Комненић.

Динамо је израстао у стабилног суперлигаша који је одлично организован и има одличну комбинацију искусних и младих играча.

Фото: Аким Комненић, фото: РК Динамо

– Увек имамо високе амбиције, али уједно и реалне. Наш основни циљ и обавеза је улазак у плеј–оф и фајнал фор националног Купа, јер нам је место у врху српског рукомета, и као сваки здрав спортски колектив свестан својих вредности жели и торфеје, тако да е наша жеља освајање трофеја и даћемо све од себе да то и учинимо. Видећемо да ли ћемо у томе успети, а ја верујем да хоћемо.

Према Комненићевим речима Војводина је у овом тренутку фаворит.

– Има предност као екипа која је освојила све могуће трофеје у последњих неколико сезона. Динамо има много играча који такође имају искуства у освајању трофеја. Довели смо појачање на позицији левог крила Младена Шотића и средњег бека Уроша Митровића, као и два млада перспективна играча Војислава Милуновића и Милана Голубовића. Војводина је довела неколико искусних играча као замену играчима који су отишли, али систем који је поставио тренер Новосађана Борис Ројевић је одличан и он се наставља, тако  да сви искусни играчи који су дошли лако ће се уклопити – рекао је Аким Комненић, додавши да ће о манама Војводине говорити после утакмице Суперкупа.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести