Суперлига: Рукометашице Војводине поражене од Младости

Рукометашице Младости из Нове Пазове однеле су цео плен из Новог Сада захваљујући већој борбености, искуству и организованости.
Rukometasice Vojvodine/ZRK Vojvodina
Фото: ЖРК Војводина/Рукометашице Војводине

Уместо да победе у овом дуелу и тако реше останак у суперлигашком друштву, изабранице Ђурађа Трбојевића су сада продужиле агонију и наду да ће сачувати елитни статус. У првих 13 минута Војводина је деловала прилично успавано у нападу. Бековска линија Величковић и Дмитровић није успела да дође у позицију да реализује напад, уз то правили су и велики број техничких грешака што је омогућило рукометашицама Младости да све време буду у вођству од 1 до 4 гола.

Уласком бекова Емилије Лазић и Наташе Ловрић Новосађанке су се пробудиле. Брзом игром дошле су у позицију да први део утакмице уведу у егал. Одбрана Војводине није деловала организовано, а преласком у формацију 5+1 многе ствари су дошле на своје место, где је Николета Микушак у више наврата довела у позицију да најбоља играчица Пазовчанки Лепосава Глушица не реализује своје изузетне шутерске способности. Видело се искуство на страни Новопазовчанки, које су биле организованије у одбрани, а сјајно су користиле и контра напад. Голманка Гордана Петковић била је на висини задатка, зауставила је много зицера, тако да су гошће на одмор отишле с два гола предности.

У наставку Војводина је заиграла ангажованије. Честим изменама тренер Војводине је одржавао ритам, што је довело до тога да је домаћин већим делом држао резултатску неизвесност. Слаба реализација, техничке грешке и често изхитрени шутеви спречиле су рукометашице Војводине да из овог дуела изађу као победнице. До 49. минута игра Војводине је обећавала освајање бар бода, међутим после не намерне повреде која се десила у једном дуелу између Лепосаве Глушице и Наташе Ловрић, као и петоминутног прекида, допринело је томе да домаће рукометашице испадну из ритма, што су гошће успеле да искористе и поново поведу четири гола разлике. Војводина је имала прилику да изједначи резултат, међутим, чини се да су се Новосађанке уплашиле тога и последњи напад нису ваљано завршиле.

Ј. Галић

Војводина - Младост 29:30 (15:17)

НОВИ САД: СЦ "Слана бара", гледалаца 150, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Војводина  5 (2), Младост 4 (3). Искључења: Војводина 6, а Младост 8 минута, црвени картони: Жарковић (Војводина), Орловић (Младост).

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић, Чаушевић 4, Жарковић 1, М. Ловрић, Ђукић 1, Иванић, Н. Ловрић 8 (1), Берак, Величковић 1, Е. Лазић 7, Радојчић (14 одбрана, 1 седмерац), Дмитровић 2, Зечевић 5, А. Лазић, Микушак.

МЛАДОСТ: Петковић (12 одбрана, 2 седмерца), Тодоровић, Зафировић, Глушица 8 (1), Гудурић, Драгосављевић 5, Ј. Павловић, Јовановић 7, Станојевић, Орловић 4, Гонер 3, Богуновић 1, М. Павловић, Којчић 2 (2), Шубертић, Поткоњак.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести