Суперлига Србије: Кикинда савладала Партизан

У правој бразилској атмосфери, препуним гледалаца домаћин је успео да на премијери пред својим навијачима савлада екипу београдског Партизана резултатом 23:20 и тако му се реваншира на прошлогодиши пораз пред својим навијачима.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Заслуга за ову победу припада свим играчима тренера Горана Курште, али је потребно издвојити голмана Славка Мишкова са својим одбранама. Што се тиче другог голмана Милоша Ковачевића и он се може похвалити да је одбранио од два седмерца један. С друге стране као и увек, најефикаснији у екипи домаћина био је први стрелац Милан Лисица са седам постигнутих голова. Међутим, до победе Кикинђани нису дошли лако. Црно-бели из Београда потпомогнутим малобројних гледалаца прво су повели имали гол-два разлике, али су Кикинђани успели да код стања 8:7 за Београђане прво поравнају голом Лисице, а потом и на одмор оду са два гола предности. У наставку игре Кикинда Гриндекс деловала је као чврста екипа, недозвољавајући гостима, у чијим редовима је доста нових имена, да се разиграју на терену, а искоришћавала сваку прилику да повећава резултат. Имали су домаћини у појединим тренуцима сусрета и пет голова разлике, али су на крају тријумфовали са 23:20. На крају утакмице стручни жири, а није имао тежак задатак, за најбољег играча меча похвалио је голмана Славка Мишкова. У победничкој екипи вредно је још истаћи и новог играча Милана Потпару који је постигао четири поготка, а као и увек Станко Комарек био је стрелац три поготка и то са крилне позиције. У поражен екипи Београђана истакао се капитен Немања Живковић који је успео да савлада домаћег голмана седам пута, а поред њега што се тиче голова похвале заслужује и Иван Мићин.

М. Секулић

Кикинда Гриндекс - Партизан 23:20 (11:9)

КИКИНДА: СЦ "Језеро", гледалаца 1000, судије: Панчић (Зрењанин) и Мошорински (Нови Сад). Седмерци: Кикинда Гриндекс 2 (2), Партизан 4 (2), искључења: Кикинда Гриндекс 12, Партизан 6 минута.

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Ковачевић (седмерац), Кецман, Дукатаров 1, Лисица 7, Голић, Блажић, Кењало, Куртеш 1, Павлов 2 (2), Потпара 4, Мишков (21 одбрана, седмерац), Врговић 3, Панић, Трумбеташ 2, Косановић, Комарек 3.

ПАРТИЗАН: Михајловић (4 одбране), Вижлиња, Варга, Милић 1, Живановић 7 (1), Тривац (9 одбрана), Бешир 1, Гојковић 1, Вујинић 3 (1), Цвијетић 1, Мићин 5, Гударић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести