Суперлига за рукометаше: Новосађани силовити против Крагујевчана

НОВИ САД: Рукометаши Војводине савладали су Раднички из Крагујевца у колу Суперлиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића су предвођени сјајним чуваром мреже Франом Лучином дошли до нових бодова.
r
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Уводне минуте сусрета обележио је голман Војводине Фран Лучин који је направио неколико везаних одбрана и на тренутке заиста деловао несавладиво. Домаћи рукометаши су константно имали од два до четири гола предности, а најзаслужнији су били организатор игре Борис Пуховски и пивот Живан Пешић који је био непогрешив у првом полувремену.

Једног од бољих офанзивних играча Радничког одлично је маркирао Александар Куртеш и није му дозволио да се разигра. Наставили су Новосађани са квалитетном игром, те су на истеку 20. минута сусрета имали, до тада максималних пет погодака предности.

У наставку сусрета домаћи су наставили по старом и наставили су да повећавају предност. Све је у редовима шампиона функционисало како треба, од чврсте одбране до ефектне реализације у нападу. Да је Војводина довела одличне голмане потврдио је и Идриз Идризи који је одбранио два седмерца заредом.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Пошто је питање победника решено до 40. минута стратег домаћих Борис Ројевић као и тренер гостију Жикица Милосављевић у игру су уводили све играче, и тако пружили прилику играчима са мањом минутажом да покажу колико могу. Играчи Радничког су се распуцали у финишу сусрета, али си успели само да ублаже пораз.

За најбољег играча сусрета проглашен је чувар мреже Војводине Фран Лучин

В. Г.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина - Раднички 37:21 (18:9)

НОВИ САД: СЦ Слана Бара, гледалаца: 400. Судије: Ђ. Јевтић и М. Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Војводина 6 (5), Раднички 2 (2). Искључења: Војводина 6, Раднички 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (15 одбрана), Васић 2, С. Милић, М. Милић 3, Оцвирк 3, Вуковљак, Тасић, Идриси (4 одбране, 4 седмерца), Куртеш 2, Миленковић 3, Пешић 5, Томић 2, Роган 1, Бунета 2, Грозданић 7 (5), Пуховски 6.

РАДНИЧКИ: Грубор 4,  Станисављевић 2, Продановић 1, Мутавџић, Мојсиловић, Касаловић, Баруџић 5 (2), Кнежевић 2, Утвић 1, Ђерић 5, Станојев 1, Васиљевић, Јовановић (3 одбране, 1 седмерац), Златановић (3 одбране).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести