Суперлига за рукометаше: Војводина у дербију дочекује Динамо

Рукометаши Војводине покушаће да наставе победнички низ у дербију против Динама, који се игра на Сланој бари у петак, 18. маја од 19 часова.
vosa. dinamo
Фото: Моменат из меча између Војводине и Динама у СЕХА лиги, фото: РК Војводина

Новосађани ће у дуел са Панчевцима ући осокољени тријумфима над Црвеном звездом и Партизаном у претходна два кола плеј–офа.

Иако кубуре са повредама, у редовима Војводине не опада оптимизам, који је поткрепљен добром игром против „вечитих ривала“. С друге стране, Панчевци су кикснули у прошлом сусрету одиграном у Шапцу, а с обзиром на то да су ове сезоне већ три пута били бољи од Новосађана, сигурно да на Слану бару долазе с циљем да освоје два бода.

„Пре почетка плеј–офа рекао сам да ћемо играти све боље и боље како такмичење буде одмицало, јер Динамо и ми једини нисмо одиграли утакмицу месец и по дана јер смо рано завршили Регионалну лигу. Успели смо да се вратимо на победнички колосек, али ми и даље имамо великих проблема са повредама. Чини се, међутим, да је то ујединило тим. Могу рећи да смо створили одређени инат и показали да екипа и без најважнијих играча може да побеђује“, изјавио је тренер Војводине Борис Ројевић.

Стратег Новосађана напоменуо је да они немају никакво оптерећење када је реч о резултату. Динамо је славио у свом Стрелишту у другом колу доигравања када је на семафору на крају стајало 28:24 за домаћина.

„Као што нисмо клонули када смо губили, тако се сада не уздижемо када побеђујемо. Од нас се само очекује да „погинемо“ на терену“, рекао је Ројевић.

Војводина је ове сезоне само једном била боља од Динама и то у мечу за трофеј Купа Војводине.

„Делим мишљење тренера да ћемо сигурно „изгинути“ на терену. У претходним утакмицама показали смо да другачије и не знамо. Морамо да надокнадимо изостанак повређених играча и свако од нас мораће да одигра и преко својих могућности“, истакао је леви бек Новосађана Мирко Милашевић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести