Суперлига за рукометашице: Фењераш намучио Вошу

НОВИ САД: Рукометашице Војводине задржале су победнички ритам, овога пута пала је екипа Зајечара.
r
Фото: ŽRK Vojvodina

Иако чврсто држе последњу позицију на табели, рукометашице Зајечара су жестоко намучиле Новосађанке и натерале их да буду приправне свих 60 минута. Изабранице Милета Зечевића гошћама су сервирале 5–1 одбрану и чини се да су изненадиле прилично екипу Зајечара, која је нападала споро и досадно.

Новосађанке су повеле три гола разлике, али правећи много грешака форсирајући брз центар и напад, дале су шансу гошћама да изједначе резултат (10:10).

Грешке су биле саставни део и Зајечарки, што је ишло на руку домаћину да поново поведе три гола разлике, где су црвено-беле постизале голове са свих позиција, чак и из полуконтри и контри, па су тако у 39. минуту повеле 18:12.

И поред тога, изабранице Живојина Максића нису се предавале, већ су дале све од себе да борбеношћу, хтењем и жељом дођу до прве два бода у овој сезони. Седам минута пре краја утакмице Зајечарке су се примакле на свега гол заостатка (22:21) и завршницу учиниле неизвесном.

Међутим, Новосађанке нису дале да их “фењераш” изненади.

Ј. Галић

Фото: ŽRK Vojvodina

Војводина – Зајечар 26:24 (13:10)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, судије: М. и Ђ. Јевтић (Лазаревац), седмерци: Војводина 4 (3), Зајечар 4 (3), искључења: Војводина 10, Зајечар 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић, Чаушевић 4, Жарковић 6, Ловрић, Кнежев, А. Лазић 7 (3), Раич, Рнић 1, Величковић 2, Радојчић (12 одбрана, 1 седмерац), Зечевић 5, Бјелица, Узелац.

ЗАЈЕЧАР: Кнежевић 3, Милошевић 3 (3), Станковић 1, Вељковић 3, Манчић 5, Петковић 6, Балетић, Новаков 1, Иванић 2, Вујадиновић (10 одбрана, 1 седмерац), Реџеплар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести