Суперлига: Жеља бољи од Југовића

Искуснија, квалитетнија и физички јача екипа Железничара предвођена Младеном Крсманчићем, Стеваном Сретеновићем и Миланом Ђукићем славила је против рукометаша Југовића у последњој утакмици ове полусезоне.
Rukomet
Фото: Dnevnik.rs

Захваљајући првенствено голману Дејану Златановићу Нишлије су дошле до вођства од три гола разлике коју су успели да одрже до одласка на одмор. Иако су гости дошли са ореолом фаворита, млади и борбени састав Југовић није им дозволио да се одлепе. Каћани су головима Стефана Ранисављевића одржавали заостатак да би Карановић и Марић, после одбрана Андрића, успели да поравнају резултат. У тренуцима када су Југовићеви играчи били у налету судије из Београда се нису баш најбоље снашле, што је изиритирало домаће навијаче, пошто су по њима грешке биле увек на штету Југовића. И поред грешака и чак три промашена седмерца Каћани су били у игри после првих 30 минута.

Како је голгетерски почео утакмицу Стеван Сретеновић је тако и наставио и у другом полувремену, немилосрдан је био по гол домаћина. После петнаестак минута Нишлије су стекле шест голова предности, а убрзо и девет, што је натерало тренера Југовића Предрага Топића да сазове тајм-аут и затражи од својих играча да не посустају. Најозбиљније су га схватили Страхиња Петровић и Стефан Ранисављевић који је бројао до 11 погодака. Нишлије су рутински привели меч крају где се Сретеновићу, Ђукићу и Крсманчићу придружио и Спасић. Овом победом Нишлије су учврстиле прво место на суперлигашкој табели, само са једним изгубљеним бодом, док је Југовић остао прикован за дно табеле са надом да ће у наставку покушати да изборе готово немогуће - опстанак у лиги.

Ј. Галић

Југовић - Железничар 29:37 (12:15)

КАЋ: Дворана “Храм”, гледалаца 300, судије: Пендић и Вељковић (Београд). Седмерци: Југовић 6 (3), Железничар 2 (2). Искључења: Југовић 4,  Железничар 6 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић, Врговић 1, Карановић 1, Момчиловић 1, Младеновић, Родић 4, Боснић 1, Андрић (6 одбрана), Марић 1, Витас (5 одбрана), Жикић, Ранисављевић 11 (3), Каран 3, Петровић 6.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Лазић, Павловић, Сретеновић 9, Мађар, Крсманчић 8, Гемаљевић, Петковић 2, Златановић (16 одбрана, 3 седмерца), Спасић 3, Милутиновић, Јевтић 2, Мирић 2 (2), Ђукић 11, Вучковић, Барјактаревић, Миленковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести