Суперлига жене: Сигурне Новосађанке

Квалитетније и боље рукометашице Војводине славиле су у дуелу са београдским Јуниором.
ZRK Vojvodina Junior/ZRK Vojvodina
Фото: ЖРК Војводина /Детаљ са утакмице Војводина - Јуниор

Иако су Новосађанке оствариле сигурну победу, која је на крају износила пет голова разлике, морале су да се жестоко потруде у последњих пет минута, пошто су Београђанке изједначиле резултат и завршницу учиниле неизвесно.

Изабранице Ђура Тојагића добром игром у одбрани током првог полувремена, интервенцијама голманке Невене Радојчић, као и сигурној игри коју је креирала Стекићева, Беракове, Величковићеве и сигурног пеналyије Лазићеве, држале су конце игре у својим рукама и биле у константном вођству, које достигло и шест голова.

У наставку, Новосађанке су мало попустиле у одбрани, гошће су нападом “7 на 6” успеле да анулирају предност домаћина већ у 49. минуту (17:17). Тренер Војводине Тојагић био је принуђен да затражи тајм-аут, да укаже изабраницама на деконцентрисаност у одбрани и нападу, као и да на терен врати искусније играчице предвођене Јеленом Стекић. И Невена Радојчић је у одлучујућим моментима одбранила зицере и постигла два гола на нечувану мрежу ривала, као и Милица Голушин, па је уследила серија 6:1 за Војводину, самим тим било је јасно да ће на крају славити убедљиво. Велики аплауз у финишу сусрета побрала је још увек непунолетна голманка Ања Гутеша, која је на премијери у Суперлиги забележила прву одбрану.

Ј. Галић

Војводина - Јуниор 29:24 (15:10)

НОВИ САД: СЦ “Слана бара”, гледалаца 100, судије: Попов (Нови Сад) и Ристић (Кикинда). Седмерци: Војводина 5 (4), Јуниор 1 (1). Искључења: Војводина 6, а Јуниор 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша (1 одбрана), Иванчев 1, Величковић 5, Чаушевић 3, М. Ловрић, Голушин 2, Стекић 5, Н. Ловрић, Берак 5, Радојчић 2 (14 одбрана), Дмитровић 2, Лазић 4 (4), Ловре, Ћазић, Којић.

ЈУНИОР: Вранић, Фасура, Јанковић (2 одбране, 1 седмерац), Ђоровић, Поткоњак, Воштић, Стошић 4, Клицов 2, Манојловић, Богуновић 5, Симатовић 7 (1), Величковић 5, Томашевић (6 одбрана), Краљевски, Николић, Пушоња.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести