Свесрпски куп за рукометаше: Војводина и Борац за трофеј

За четврти трофеј намењен победнику Свесрпског купа бориће се рукометаши Војводине из Новог Сада и Борца из Бањалуке.
svesrpski kup
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Новосађани су у полуфиналу елиминисали Шапчане (31:24), док су Бањалучани екипу Славије из Источног Сарајева (28:23). Финале четвртог Свесрпског купа је сутра, од 16 часова играће Војводина – Борац, а два сата раније (14), у утакмици за 3. место, снаге ће одмерити Славија и Металопластика.   

Дуел две најбоље српске екипе, учеснице регионалне Сеха лиге, протекао је доминацији троструког освајача Свесрпског купа, Војводине, мада су их играчи Металопластике добрим делом терали да из себе извуку максималан учинак. Већ уводни минути сусрета припали су у потпуности Новосађанима, који су захваљујући расположеном беку Стевану Сретеновићу и Немањи Ратковић стекли четири гола предности (5:1) и натерали тренера Шапчана Веселина Вуковића да затражи тајм аут већ у 7. минуту. Имали су Ројевићеви изабраници прилику да повећају предност и олакшају себи посао у наставку.

Међутим, две грешке, погођена пречка, омогућило је рукометашима Металопластике да се врате у живот головима Милана Ђукића и Алексе Кљајића, резултат доведу у егал (6:6) и утакмицу уведу у неизвестан ток. Црвено-бели се нису много обазирали, креатор игре Немања Прибак мудро је водио напад, кад је требало и постизао голове, у коме су као победници са голманом Бомештром долазили Јовица Николић, Страхиња Станковић и Сретеновић. Убрзо је Војводина вратила предност од три гола, да би на одмор отишла са четири гола.

И у наставку Новосађани су држали конце игре у својим рукама, одбрана је и даље давала резултат, тако да су предност одржавали на пет голова вишка. Средином другог полувремена Бранко Томић је довео Вошу на шест голова предности (24:18), да би голом Станковића први пут додирнула „+7“. Борис Ројевић је шансу дао свим играчима, рековалесцент Стефан Илић је успешан био с линије седам метара, Милић је поново показао потенцијал. Све у свему, сви играчи су, свако у свом домену, давали пуни допринос.

Текст и фото: Ј. Галић

Фото: Dnevnik.rs

ВојводинаМеталопластика 31:24 (17:13)

ПАЛЕ: СРЦ Пеки, гледалаца: 400, судије: Балван и Праштало (Бањалука), седмерци: Војводина 3(2), Металопластика 3 (3), искључења: Војводина 12, Металопластика 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина 2, Милић, Мирковић, Прибак 6, Илић 2 (2), Медурић, Арсенић (2 одбране), Ратковић 2, Томић 2, Станковић 4, николић 5, Веркић (5 одбрана), Грозданић, Вучковић, Сретеновић 8.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић, Писарић, А. Бабић 4 (1), Дошен 1, Чагаљ 1, Бомаштар (8 одбрана, 1 седмерац), Ђукић 1, Матичић 4 (2), Тодоровић, Гојковић 1, Петровић, Мелић 5, Кљајић 4, Тркуља, Д. Бабић 3.

Ројевић: И даље смо газде у српском рукомету

Тренер Новосађана Борис Ројевић био је срећан после полуфинала.

„Хтели смо одмах у првој утакмици да покажемо да смо ми газде у српском рукомету. Шапчани су добро играли Сеха лигу, надали су се победи, међутим ми смо показали да смо квалитетнији од њих и да ће с нама и ове године тешко изаћи на крај, прво у осмини финала Сеха лиге, потом у првенству“, рекао је Ројевић.

Најбољи играч на утакмици био је леви бек Стеван Сретеновић који је постигао осам голова, пет-шест асистенција, а и у одбрани је имао своју ролу.

„Била је одлична утакимица, Показали смо им где смо ми а где су они. Били смо максимално фокусирани у овом мечу што је дало резултат“, рекао је Сретеновић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести