Тони Ђерона након елиминације рукометаша на ЕП: Убила нас је корона

(Од нашег специјалног извештача) СЕГЕДИН: Поразом (25:29) у одлучујућем сусрету с Француском у Ц групи на Европском првенству у Мађарској и Словачкој, рукометаши Србије су, већ после прве фазе, завршили учешће на великом догађају.
r
Фото: Pešmalbek i Radivojević u duelu s Karabatićem/EHF

Иако су уз себе имали подршку гледалаца у Пик арени у Сегедину, изабраници селектора Тонија Ђероне нису били ни сенка оног тима који је, годину дана раније, изненадио “галске петлове” у квалификацијама за ЕП. Негде на размеђи проблема с корона вирусом и озбиљности посла уз дуелу с олимпијсим првацима из Токија, наши младићи остали су спутани, у првих 30 минута очајно слаби и уплашени и већ тада је било јасно да ће морати да се врате кућама.

Уз то, нестварно добри голман Француза Венсан Жерар спустио је ролетну испред своје мреже и, колико год да су се трудили, наши играчи решења за то нису имали. Промашивали су све што се могло промашити и сами су спаковали кофере за повратак.

- Утакмица је трајала само неколико минута - истакао је Тони Ђерона. - После три одбране Жерара, примили смо три гола. Покушали смо да нађемо решења за игру унутар шест метара, али он је изванредно бранио. Имао је чак девет одбрана у првом полувремену, а наш тим се тада распао. Покушали смо да се вратимо у другом полувремену и покажемо људима како желимо да наставимо с борбом. Французи су показали зашто су олимпијски шампиони. Морамо да наставимо с радом, а надам се да нас у наредним активностима ковид неће убити као овог пута.

Србија је наступ у Сегедину завршила с једном победом и два пораза,

- Било је то добро искуство. У нашем тиму само су седморица момака играла европска такмичења са својим клубовима. За годину дана смо одиграли тек десет утакмица, укључујући и три на овом турниру. То није довољно, морамо да радимо много више. Требало је да се уигравамо, али припреме су нам отежане због хаотичне ситуације с ковидом. Нису проблем играчи који су пошли с нама, већ то што нисмо имали довољно времена да радимо с њима - појаснио је Ђерона.


Не тражимо алиби

Горостасни пивотмен српске селекције није желео да тражи алиби за испадање с турнира.

- Да смо били комплетни, било би другачије. Није ово алиби. Имали смо смањену ротацију. Фалио нам је Ђорђић који би шутирао ван девет метара и био најопаснији играч у том сегменту. После минуса од девет голова на полувремену, нисмо одустајали, показали смо да можемо да играмо с Француском. Одбрана је показала да може да се рачуна на њу, у сарадњи с голманима. Лош напад у две и по утакмице коштао нас је више бодова. То нам указује на шта треба да обратимо пажњу у будућности - истакао је капитен Србије и захвалио се навијачима на подршци - поручио је Марсенић.


Капитен нашег државног тима Мијајло Марсенић казао је да су "орлови" само у другом полувремену показали да могу да се носе с Французима.

- Стварно не знам шта бих рекао да оправдам нашу игру из првог полувремена. Не знам да ли смо били уплашени или нисмо веровали да играмо с Французима. Тешко ми је, јер смо показали у другом полувремену да можемо. Да смо играли у првом барем пола од тога, био би занимљивији наставак. Овој репрезентацији недостаје искуство. Надамо се да ћемо у будућности да играмо боље и, уз помоћ старијих играча, да ћемо остваривати боље резултате. Ово је, верујем, почетак неке боље Србије - рекао је Марсенић.

Јово Галић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести