Турнир пријатељства рукометних ветерана у Каћу

Традиционално дружење рукометних ветерана (Турнир пријатеља), 13. пут у организацији РК Нови Сад 021, одржаће се од четвртка до суботе у каћким дворанама Храм и ОШ “Ђура Јакшић”.
veterani 2
Фото: Приватна архива

На турниру ће се надметати више од 500 такмичара из 40 екипа из бивших југословенских република, Италије и Словачке. Занимљиво је то да ће први пут мушке екипе бити подељене у две старосне категорије (35+ и 45+) у којима је разврстано 26 екипа, док ће се 14 женских такмичити у једној групи.

„Без лажне скромности, а и према речима досадашњих учесника, наш турнир је један од најквалитетнијих, најорганизованијих и најмасовнијих на Старом континенту, чак они смелији сматрају да смо по свим организационим питањима бољи и од самог Европског првенства ветерана. То нас чини с једне стране изузетно поносним, опет с друге стране тера нас на већу одговорност и да будемо још бољи домаћини. Томе у прилог иде и чињеница да још док траје турнир, значи годину дана раније, екипе се пријаве за следеће дружење у Новом Саду. На турниру углавном су стални учесници, а овог пута убацили смо седам нових екипа“, саопштио је председник РК Нови Сад 021 Зоран Дејановић, који подршку у организацији има од Ивице Оличкова и Петра Вокића.

Према његовим речима, били су принуђени да се зауставе на броју од 40 екипа, иако је за учешће било заинтересовано још десетак тимова.

„Такмичарски капацитети у две хале, као и смештај у хотелу Нови Сад, који смо испунили до последњег места, диктирају услове. Сви желе да дођу у Нови Сад, јер ми ово радимо из љубави и из срца, без финансијске добити. Више нико не може да занемари ову манифестацију, коју организујемо без икакве помоћи гранског Савеза. Срећом, уз нас су пријатељи доброг срца, потом добра сарадња са хотелом Нови Сад, РК Југовићем, ОШ “Ђура Јакшић”, Агроинтером, београдским Вомалом, Кларисом, ЈГСП Нови Сад и рестораном Колосеум. Велика помоћ и разумевање стиже и од Управе за спорт и омладину града. Да није свих њих турнир не би могли да организујемо.“

Из године у годину све је више екпа намерних да дођу на ову спортску манифестацију.

„Више разлога што је турнир све масовнији. Један од њих је тај што смо ми екипа која учествује на 12 турнира годишње широм региона, углавном побеђујемо, па ривали имају жељу да нам се реванширају на нашем терену. Потом, Нови Сад је примамљива туристичка дестинација, а наш турнир препознатљив је по дружењу и љубави према рукомету“, појаснио је Дејановић.

Трофеј бране Зрењанин 032 и Фрајле интернационале из Шапца, док су овогодишњи промотери Веселин Вуковић и Тања Медвед.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести