У Ади три дана трајао 15. Микулаш куп у рукомету за млађе узрасне категорије

Мушки рукометни клуб Потисје Плетекс из Аде био је протеклог викенда домаћин и организатор тродневног традиционалног 15. Микулаш купа.
ada rukomet
Фото: Фото-видео студио Добаи Ада

На паркетима три спортске хале у Ади и Молу наступило је више од 500 рукометаша у 36 екипа млађег узраста из 24 клуба из Србије, Мађарске и Румуније, који су се надигравали у чак 76 утакмица.

Такмичили су се у три узраста рукометаши рођени 2001. и 2002. године, затим генерација рођених 2004. до 2006. и рођених 2008. и млађи, међу којима су биле и екипе подмлатка реномираних суперлигаша из наше земље и Мађарске. Пехаре су понеле најуспешније екипе и најталентованији појединци, а код најмлађих рукометаша који су се огледали у мини рукомету све екипе су добиле признања. 

У узрасту рукометаша рођених 2001. године победнички пехар припао је екипи Младост из Бачког Јарка, испред вршњака из Пик Сегеда (Мађарска) и Растимо из Новог Сада. Камп Растимо победник је међу екипама дечака рођених 2002. године, друго место припало је екипи Сомборелектро (Сомбор), а треће екипи Растимо.

Фото: Фото-видео студио Добаи Ада

Од дечака рођених 2004. године најбоља је била екипа Младост ТСК (Темерин), други је састав Алшорша, а треће место је освојила екипа Рукометне академије Секељудвархеља (Румунија). Међу дечацима рукометног подмлатка рођених 2006. и млађим победу је однео састав Пик Сегеда (Мађарска), другопласирана је Младост ТСК (Темерин) а трећепласирани су Лавови из Бачке Паланке.   

Признања за најуспешније голмане понели су Бенце Нађ Михаљ (Пик Сегед), Стеван Миличић (Растимо), Оливер Фехер (Потисје Плетекс) и Мате Ђерки (Пик Сегед). За најбоље играче проглашени су Огњен Карлаш (Младост, Бачки Јарак), Дејан Јакшић (Камп Растимо), Андрија Ембер и Марко Јокић (обојица Младост ТСК, Темерин). Нису изостла признања и најбољим голгетерима, противничке мреже су највише тресли Ади Омердић, Немања Пешти (Камп Растимо), Имре Месарош (Алшоерш) и Ботонд Апро (Кањижа).  

М. Митровић

ПројекатАда данасреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести