У БУНДЕСЛИГАШУ ИЗ ЛАЈПЦИГА: Званично представљен Лука Рога 

Рукометаш новосадске Војводине и репрезентације Србије пивот Лука Роган је у уторак званично представљен у бундеслигашу из Лајпцига, СЦ ДХФК.
s
Фото: СЦ ДХФК

- Први контакт са СЦ ДХфК сам остварии директним контактом са тренером Рунараом Сигтригсоном. Његов син је мојих година и често смо играли један против другог са репрезентацијама. Такође, познајем и Марка Мамића и многе друге играче, пошто цео живот пратим Бундеслигу. Сада сам осетио да је дошло време за нови корак у мојој каријери. Бундеслига је најбоља лига на свету и мислим да свако дете које игра рукомет сања да једног дана заигра у њој. Зато је прелазак у Лајпциг за мене остварење сна. Долазим у СЦ ДХфК да додатно унапредим своју игру у одбрани и нападу и да помогнем тиму да оствари своје циљеве - рекао је током промоције пивот шампиона Србије, РК Војводина, Лука Роган.

Шеф стручног штаба Рунар Сигтригсон је потврдио оно што је Лука рекао.

- Пратио сам Луку у репрезентацијама до 19 и 20 година, као и недавно на Светском првенству за У21 у Немачкој. Био је важан играч у успешној омладинској репрезентацији Србије. Са својим садашњим клубом игра у Европи и ушао је у сениорску репрезентацију. Лука је агресиван играч на линији. Његовим ангажовањем сада имамо добар двојац на позицији пивота за следећу сезону. Сигуран сам да ће Лука такође имати користи од искусног Морица Пројса - рекао је тренер Рунар Сигтригсон.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести