Ускоро Међународни турнир у мини-рукомету у СЦ Петроварадин

У оквиру обележавања новогодишњих и божићних празника, као и почетка зимског распуста, Рукометни клуб “Растимо” организоваће Међународни турнир у мини-рукомету “Дружимо се, играмо и растемо”.
Ф. Бакић/ На прошлогодишњем турниру учесници су уживали у игри
Фото: Ф. Бакић/ На прошлогодишњем турниру учесници су уживали у игри

Очекује се учешће више од 350 малишана, од 7 до 11 година, из 33 екипе из 17 клубова из Србије и Републике Српске, који воле да се играју такмиче и друже. Турнир је једнодневни, почетак је предвиђен у суботу у 9 часова, отварање у подне, а крај око 17 сати. Утакмице ће се играти у СЦ “Петроварадин”.

- Још једном се потврдило да је такмичење у Новом Саду, магнет који окупља највише деце. То најбоље показује да је за децу рукометна лопта још увек магична. Имајући у виду да је турнир једнодневни, није ни постојало више простора да примимо све заинтересоване екипе - рекао је идејни творац турнира Ђорђе Јакшић.

Турнир се први пут организује у СЦ “Петроварадин”.

- Жеља нам је да популаризујемо рукомет и с друге стране Дунава. Турнир организујемо у сарадњи са Управом за спорт и омладину, која још једном показује велику подршку дечјем спорту.

Ова манифестација уједно ће послужити и за промоцију новог пројекта РК “Растимо”.

- Крећемо са новим пројектом на Спенсу. Реч је о бесплатној школи мини-рукомета и рукомета која почиње са радом 3. јануара, такође у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину. Тренинзи ће бити два пута седмично пре и после подне, тако да ће деца моћи у зависности од смене у школи да редовно долазе на тренинге - нагласио је Јакшић, захваливши се пријатељима турнира Виталу, Минакви и Агенцији Огањ.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести