Успеси на турнирима потврда квалитетног рада у РК Кањижа

После две деценије паузе, у Кањижи је пре седам година обновљен рад рукометног клуба у коме стасава подмладак.
kanjiza rukomet
Фото: Три такмичарске екипе дечака и девојчица РК Кањижа, фото: РК Кањижа

Рад са подмлатком је клубу на првом месту, тренира око 40 дечака и девојчица, а једна екипа дечака и два узраста девојчица такмичи се са вршњацима из војвођанских клубова.   

Нема предаха у зимској паузи, јер се тренира три-четири пута недељно у спортској хали Бање Кањижа, а поред учешћа на турниру у Ади, екипе кањишког клуба, дечака до 12, девојчица до 12 и 14 година, су гостовале у Мађарској и Аустрији.

Председник клуба Адам Ивковић каже да се на гостовање у Линц у Аустрију ишло на позив некадашњег врсног рукометаша Ференца Бедеа Фрицике из Кањиже, који је био један од организатора међународног фестивала рукомета, на коме су учествовале младе екипе из Аустрије, Мађарске и Србије.

Екипа кањишких дечака до 12 година је у Линцу освојила прво место, а девојчице су наступале са две екипе, до 12 и 14 година, и освојиле прво и треће место. То потврђује да рукометни подмладак кањишког клуба има потенцијала. Са дечацима већ дуже време ради тренер Ласло Молнар, а са девојчицама Балаж Ивковић. Пре него што се укључе у рад клуба, дечаци и девојчице основе овог спорта стичу у школи мини рукомета, у основној школи.     

М. Митровић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести