Великан рукомета Момир Илић завршава играчку каријеру

ВЕСПРЕМ: Бивши капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић на крају сезоне завршава трофејну каријеру, саопштио је данас његов клуб Веспрем.
m
Фото: EPA-EFE/Boglarka Bodnar HUNGARY OUT

Један од најбољих српских рукометаша у 21. веку, у 38. години, престаје са активним играњем, након шест сезона у дресу мађарског клуба.Ипак, рођени Аранђеловчанин остаће у Веспрему и накнадно ће бити саопштено коју ће улогу да обавља.

Највише успеха имао је у дресу немачког Кила са којим је освојио две титуле Лиге шампиона и по три Бундеслиге и Купа Немачке, пре него што је 2013. године потписао за Веспрем и касније подигао по пет трофеја првака и Купа Мађарске, уз две СЕХА лиге.

Илић, који је каријеру почео у Шамоту и наступао је још за Колубару, Фиделинку, Горење и Гумерсбах, два пута је био најбољи стрелац Лиге шампиона у сезони 2014/2015 са 114 голова и са 120 у сезони 2015/2016.

За репрезентацију Србије дао је 456 голова на 125 утакмица и са капитенском траком предводио је до сребрне медаље на Европском првенству на домаћем терену, када је изабран за МВП-ија турнира.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести