Велики успех рукометних селекција Новог Сада на турнир у Дортмунду

Ру­ко­мет­не се­лек­ци­је гра­да Но­вог Са­да, са­ста­вље­не од де­це из  РК Вој­во­ди­на и РК Ју­го­вић, ко­је тра­ди­ци­о­нал­но уче­ству­ју на тур­ни­ру До ку­пу у гра­ду по­бра­ти­му Дорт­мун­ду, оства­ри­ле су до са­да нај­ве­ћи успех.
dortmund kup 5
Фото: Dnevnik.rs

Иако је по не­ким ве­ро­ва­њи­ма 13 не­сре­ћан број, за но­во­сад­ске се­лек­ци­је он је био сре­ћан, по­што су на 13. на­сту­пу, на 21. по ре­ду тур­ни­ру, и де­ча­ци и де­вој­чи­це (ро­ђе­ни 2000. го­ди­не и мла­ђи), у кон­ку­рен­ци­ји 52 еки­пе, за­у­зе­ли пр­во ме­сто. За­ни­мљи­во је то да су се иза­бра­ни­це Дра­га­на Вр­го­ви­ћа пр­ви пут по­пе­ле на по­бед­нич­ко по­сто­ље, по­што су то­ком прет­ход­них уче­шћа жен­ске се­лек­ци­је Но­вог Са­да нај­бо­ље би­ле пла­си­ра­не на дру­го ме­сто, док је то му­шким еки­па­ма по­шло за ру­ком де­вет пу­та.


Се­лек­ци­је
Бо­је му­шке се­лек­ци­је бра­ни­ли су: Бо­ри­слав Ми­ло­ва­но­вић, Не­ма­ња Мом­чи­ло­вић, Ла­зар Мла­де­но­вић, Зо­ран Ку­кић, Бал­ша Сте­во­вић, Јо­ви­ца Ни­ко­лић, Ни­ко­ла Је­ре­мић, Ни­ко­ла Жа­ку­ла, Ди­ми­три­је Је­лић, Јо­ван Ла­зић, Ми­хај­ло Бје­лац и Мир­ко Га­ко­вић.
Нај­бо­љу жен­ску се­лек­ци­ју чи­ни­ле су: Јо­ва­на Бла­жић, Ти­ја­на Ма­рић, Мир­ја­на Ма­рић, Ан­ђе­ла Пра­шче­вић, Бо­ја­на Ма­рин, Зо­ра­на Шу­штум, Ми­ла­на Ђу­кић, Је­ле­на Вр­го­вић, Те­о­до­ра Ра­дин, На­та­ша Ло­врић, Те­о­до­ра Мај­кић, Ма­ри­ја Па­нић, Кр­сти­на Ба­бин и На­та­ша Три­ву­но­вић.

Де­вој­ке, ко­је је се­лек­ти­рао Дра­ган Вр­го­вић, углав­ном све из Ју­го­ви­ће­ве шко­ле, сти­гле су до нај­ве­ћег успе­ха на До ку­пу.

“По­но­сан сам на де­вој­ке ко­је су оства­ри­ле све по­бе­де на тур­ни­ру и Но­вом Са­ду до­не­ле пр­ву ти­ту­лу на До ку­пу у жен­ској кон­ку­рен­ци­ји.На прет­ход­ном тур­ни­ру, по­сле че­ти­ри го­ди­не сти­гли смо до по­лу­фи­на­ла, да би са­да осво­ји­ле пр­во ме­сто. Кључ­на утак­ми­ца би­ла је про­тив пр­ве еки­пе до­ма­ћи­на Оспел кле­ја, где смо осе­ти­ли шта зна­чи бо­ри­ти се про­тив пред­но­сти до­ма­ћег те­ре­на, али наш ква­ли­тет до­шао је до из­ра­жа­ја. Још јед­ну утак­ми­цу бих из­дво­јио, а то је про­тив хо­ланд­ске еки­пе, где смо је пре­ло­ми­ли у на­шу ко­рист“, ре­као је Вр­го­вић и до­дао: “За­хва­лио бих се ор­га­ни­за­то­ру, а по­себ­но на­шим до­ма­ћи­ни­ма Ми­ро­сла­ви и Гин­те­ру Бес­те, ко­ји су га­ран­ци­ја при­ја­тељ­ства Дорт­мун­да и Но­вог Са­да“.

Му­шка се­лек­ци­ја, ко­ју је пред­во­дио тре­нер Алек­сан­дар Тун­гуз, од­бра­ни­ла је тро­феј.

“За­хва­љу­јем се до­ма­ћи­ни­ма на из­у­зет­ном го­сто­прим­ству, ор­га­ни­за­ци­ји тур­ни­ра и на ле­пом дру­же­њу. На тур­ни­ру су по­ред нас уче­ство­ва­ле еки­пе из Не­мач­ке и Хо­лан­ди­је и ово је за игра­че ле­по ис­ку­ство, упо­зна­ли су се са раз­ли­чи­тим сти­ло­ви­ма игре и шко­ла­ма ру­ко­ме­та и над­и­гра­ва­ли се са њи­ма. Оства­ри­ли смо све по­бе­де, а нај­ве­ћи ути­сак на нас је оста­ви­ла еки­па Маг­ден­бур­га, ко­ју смо ус­пе­ли да са­вла­да­мо у по­лу­фи­на­лу 11:7. У фи­на­лу је би­ло ма­ло лак­ше про­тив Ха­ге­на и мом­ци су за­слу­же­но осво­ји­ли До куп. Част ми је би­ла да бу­дем део овог ти­ма“, ре­као је Тун­гуз.

Ј. Га­лић

 

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести