ВОЈВОДИНА БОЉА ОД ПАРТИЗАНА: Трнавац одбранама спречио изненађење бившег клуба

Рукометаши Војводине савладали су београдски Партизан 30:25 у 15. колу Суперлиге Србије.
с
Фото: Добојски рукометни турнир

Изабраници Бориса Ројевића су се мучили са реализацијом у првом полувремену, али су у другом одиграли много боље и ношени Андрејем Трнавцем на голу дошли до важне победе у дербију Суперлиге.

Публика на Бањици је могла да ужива у добром рукомету, а симпатизери Партизана имали су разлога да тапшу својим пуленима. Београђани су иако благи аутсајдери били на висини задатка и након 16 минута водили су са 7:5.

У екипи Војводине истакли су се крила Вукашин Воркапић и Стефана Сунајко, док је на голу солидан био бивши чувар мреже Партизана Андреј Трнавац.

Било је доста чарки на терену, што је додатно дало на тежини дербију 15. кола Суперлиге Србије. Београђани су успешно одржавали предност и тако показали да ће бити конкурентни за освајање титуле шампиона државе.

Црно-бели су свели црвено-беле на свега за полувреме. У финишу првог периода Новосађани су се консолидовали и имали само гол заостатка (11:12).

Друго полувреме почело је грубим стартовима, али и головима на обе стране. Војводина је успела да заигра много боље и након 40 минута имали су три гола предности (18:15).

Одбрана је била на врхунском нивоу и предност је постепено расла. Трнавац је наставио где је стао у првом полувремену и на тренутке је деловао несавладиво.

Гости су направили неколико техничких грешака, и тако вратили Партизан у живот пред последњих десет минута.

Ипак, у том периоду Војводина је била концентрисанија и дисциплинованија и уписала је победу, те остала једина непоражена екипа у Суперлиги Србије.

В. Гвозденовић


Партизан - Војводина 25:30 (11:12)

БЕОГРАД: СЦ Бањица, гледалаца 600. Судије: Секулић и Јовандић. Седмерци: Партизан 5 (4), Војводина 3 (2). Искључења: Партизан 12, Војводина 10 минута.

ПАРТИЗАН: Михајлов (1 одбрана), Маркататос, Јовић, Петровић 1, Шотић 1, Весковић, Белошевац, Којадиновић 10 (4), Зечевић 2, Арсенић (6 одбрана, 1 седмерац), Мићић 3, Поповић 1, Пештић, Шапоњић, Ковачевић 7.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Трнавац (14 одбрана), Воркапић 4, Оцвирк 1 (1), Ратковић, Миленковић 1, Сунајко 1, Пушица 1, Рађеновић 5, Пешић, Драшко, Томић 1, Роган 3 (1), Ђорђић 5 (1), Голубовић 2, Пуховски 6.


Резултати и распоред

Партизан - Војводина 25:30

Уб - Обилић 19:26

Пролетер - Југовић 31:30

Металопластика - Врање 38:19

Недеља

Раднички - Црвена звезда (18)

Понедељак

Дубочица - Динамо (19)

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести