ВОЈВОДИНА И ПАРТИЗАН У ФИНАЛУ РУКОМЕТНОГ КУПА СРБИЈЕ: Црвено-бели желе до деветог трофеја

Након напорних изазова у домаћим такмичењима, Лиги Европе и Еврокупу, назире се крај сезоне за рукометне клубове у Србији.
1
Фото: Борис Ројевић очекује победу против Партизана, фото: СРЛ

Играчи Војводине, актуелни освајачи свих домаћих трофеја, дочекују у суботу, у финалу Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“, екипу Партизана. Новосађани годинама "пркосе" Београђанима и побеђују их у одлучујућим утакмицама, биле оне у Суперлиги Србије, Купу или Суперкупу.

Војводина је до финала стигла победом над Металопластиком у полуфиналу, а претходно и над Црвеном звездом, у четвртфиналу. Црвено-бели из Српске Атине актуелни су освајачи овог такмичења, а до сада осам пута подизали су престижни пехар. С друге стране, Партизан је, у веома узбудљивом полуфиналу, славио против Динама и то након седмераца, док је пре тога био бољи од Радничког из Крагујевца. Београдски црно-бели 11 су пута подизали трофеј намењен освајачу националног купа.

Тренер српског шампиона Борис Ројевић истакао је да су обе екипе у доброј форми, да очекује сјајну атмосферу и нови трофеј у Вошиној ризници.

- Партизан је одличан противник и силно жели да освоји трофеј. Свакако да ми је драго што играмо код куће, али сам свестан да то не мора ништа да значи. Сезона је дуга, имали смо много повреда, много минута проведених на терену и знам да су играчи уморни. Наравно, то нису изговори да не успемо. Сада смо у успону форме, успешно смо завршили лигашки део Суперлиге, позитивна је атмосфера у екипи и надам се тријумфалној завршници сезоне - јасан је био шеф струке црвено-белих.

Када је реч о подршци с трибина, трофејни стручњак на клупи Новосађана рекао је да очекује сјајну атмосферу и подршку војводинаша.

- Сигуран сам да ће атмосфера у хали бити права и да ће нам помоћи да будемо на високом нивоу. Улог је велики и обе екипе имаће подршку навијача, баш како и треба да буде на дерби утакмицама. Сматрам да су нам навијачи сада потребнији него икада и сигуран сам да су и они то осетили. Надам се да ће наша публика да нас "погура" ка успеху - закључио је Ројевић.

Утакмица се игра у Спортском центру Слана бара, с почетком у 18 часова.

В. Гвозденовић

МЛАДЕН ШОТИЋ, ПАРТИЗАНОВО КРИЛО: Да покажемо право лице

Низ од седам победа у другом делу сезоне, додатни је ветар у леђа пред финале националног купа, у којем су рукометашима Партизана потребна мирна глава, макимална концентрација и велика борбеност на терену. Младен Шотић, један од најискуснијих у дресу Партизана, некадашњи Вошин члан, истакао је да је тим спреман за велики изазов и врућ гостујући терен.

- Спремили смо се за финале на квалитетан начин у свим сегментима, тако да смо нестрпљиви да покажемо право лице. Војводина је скуп квалитетних играча, који имају искуство играња утакмица за трофеје. Највећа опасност прети нам од репрезентативаца, који су их појачали ове сезоне, али у финалима много тога одлучује, тако да очекујем неизвестан меч. Да бисмо изашли као победници, свако од нас ће морати да буде на максимуму. Тимском игром и чврстом одбраном добићемо сигурност и самопоуздање да одиграмо квалитетан и захтеван сусрет - сматра Шотић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести