Војводина савладала Металопластику и све ближе новој титули

Изгледа да за актуелног шампиона у овом тренутку нема препрека. Рукометаши Војводине уписали су још једну победу, четврту у низу, пошто су у осмом колу плеј–офа Суперлиге славили у Шапцу.
д
Фото: РК Војводина

Са нова два бода Новосађани су избили на врх табеле, с обзиром на то да је до сада водећи Железничар изгубио у Панчеву.

На традиционално неугодном терену у Шапцу, новосадски црвено–бели приказали су одличну игру, те лакше него што се очекивало савладали домаћина и тако се приближили одбрани титуле. Иако су се од почетка тресле мреже на обе стране, Војводина је ипак имала предност од два, три гола, коју је успешно одржавала. Грозданић се у првом делу полувремена већ три пута уписао у стрелце и Воша је била на „плус три“ – 10:7. Матичић и Милић су, међутим, били прецизни и стигли на гол заостатка и тада је тајм–аутом реаговао тренер Новосађана.

Пауза је била делотворна јер су већ у наставку лопту иза леђа Арсићу послали Вучковић,  два пута заредом Станковић, а надовезао се и расположени Грозданић. На семафору је стајало тада 14:9 за госте, који су на полувреме отишли са четири гола вишка (15:11).

После промене страна, прича је остала иста. Новосађани су лепо вођство из првог дела игре успели да повећају и на седам разлике (19:12). Могли су да буду мирни и у одбрани, јер је Веркић очекивано добро чувао мрежу. Уписивали су се редом у стрелце играчи Воше и лагано привели меч крају, а кући се вратили са нова два бода.

Металопластика – Војводина 22:27 (11:15)

ШАБАЦ: хала  „Зорка“, гледалаца: 300. Судије: Мошорински (Нови Сад), Панџић (Зрењанин). Седмерци: Металопластика 2 (2), Војводина 3 (3). Искључења: Металопластика 6 минута, Војводина 6 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Воркапић 2, Трнинић 1, Писарић, Дошен 1, Дакић, Брајовић 4, Арсић (8 одбрана), Ђукић 2, Јездимировић, Митровић 1, Матичић 3 (2), Тодоровић, Гојковић 3, Милић 3, Владисављевић, Тркуља 2.

ВОЈВОДИНА: Симовић, Чагаљ 4, Милашевић, Перовић, Стојановић, Надовеза, Вучковић 4, Ратковић 1, Трифковић 5, Томић 2, Станковић 5, Николић, Веркић (12 одбрана), Бојанић, Грозданић 5 (3), Радовић 1.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести