Војводини и шести пехар на Свесрпском рукометном купу у Требињу

Леотар - Војводина (9:22) 24:38
њ
Фото: Ј. Галић

Од како је пре шест година установљено заједничко такмичење Србије и Републике Српске, једини победници Свесрпског купа су рукометаши Војводине. Новосађани су до шестог пехара дошли победом над домаћином, екипом Леотара из Требиња.

Ове сезоне Новосађани су прошли трновит пут лебдећи на трапезу суперлигашког каравана, изложени великим искушењима које са собом доноси уклапање у целину много нових играча. Актуелни шампион је успео да суперлигашки караван, после јесењег дела сезоне, оконча на првој позицији, да би на Свесрпском купу најпре против Металопластике у полуфиналу, а потом и Леотара у финалу, показао право лице. Са толико жара, креативности, елана, емоција и љубави су одиграли рукометаши Војводине цео турнир и пробрали симпатије целокупне Требињске публике.

Симпатични рукометаши Леотара само у првих пет минута били су достојан ривал. Све остало време српски шампион је потпуно доминирао тереном. Када су Вуковљак и саиграчи збили редове у одбрани, рукометаши Леотара тешко су проналазили решења за Војводинине зоне 5-1 и 6-0 са голманом Франом Лучином на челу. Борис Пукховски сјајно је погађао мрежу домаћина и разигравао саиграче. Била је то рапсодија у црвено-белом, да би врхунац Новосађани достигли у 40. минуту када је Драко Миленковић Војводини донео предност од 18 голова  (29:11).

Фото: Ј. Галић

У последњих двадесетак минута публика је присуствовала више ревијалној утакмици него такмичарској, где су посебно наградили маштовитост Новосађана, али и њихове љубимце - рукометаше Леотара, које су предводила Аризановић, Бабић и Станковић.

Најбољи појединци

За најбољег играча мушког турнира Сверпског купа изабран је Грегор Оцвирк, док је најбољи чувар мреже Фран Лучин, обојица чланови новосадске Војводине. Ласкаву титулу најбољег стрелца понео је Владимир Станковић из Леотара.

На другом Свесрпском купу за даме, који су освојиле рукометашице Железничара из Инђије, шампионке Србије, за најбољу играчицу проглашена је Дуња Табак из победничке екипе, одакле је и најбољи чувар мреже Јована Васиљковић. За најбољег играча проглашена је Милана Рајлић (Борац, Бањалука).

ТРЕБИЊЕ: Спортска дворана "Милош Мрдић", гледалаца 1000, судије: Берјан (Источно Сарајево) и Илић (Добој). Седмерци: Војводина 5 (4), Леотар 3 (2), искључења: Војводина 8, Леотар 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Дриси (2 одбране), Лучин (11 одбрана, 1седмерац), Васић 3, С. Милић 1, М. Милић 4, Оцвирк 7 (1), Вуковљак, Куртеш 2, Миленковић 5, Тасић, Рађеновић, Томић 1, Роган 3, Бунета, Грозданић 5 (3), Пукховски 7.

ЛЕОТАР: Савовић (2 одбране), Вераја 2, Аризановић 8 (1), Парежанин 2, Милојевић 1, Нинковић, Кнежевић (1 одбрана), Ратковић 2, Тодоров, Бабић 7, Смајилбеговић, Димитријевић 1, Ратковић, Уљаревић, Петровић 1 (1), Станковић. 

Јово Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести