Војводини шампионски пехар у рукомету, Партизану СЕХА лига

Рукометаши Војводине подигли су девети шампионски пехар у клупској историји. Капитен Светислав Веркић примио је прелазни пехар и пехар у трајно власништво од председнице РСС Милене Делић.
d
Фото: Дневник/В. Фифа

Занимљиво је то ду су се Новосађани изједначили по броју титула – девет (0 СФРЈ - 1 СРЈ/СЦГ - 8 Србија) са Црвеном звездом (2-5-2) и Партизаном (0-6-3), с тим што су рукометаши Војводине осам последњих година неприкосновени владари у Србији.

Имајући у виду да су изабраници Бориса Ројевића два кола пре краја АРКУС лиге обезбедили шампионску титулу, сусрет са Металопластиком одигран је у свечарском амбијенту уз присуство многобројних званица из градске администрације, спонзора, пријатеља, али и представника других клубова из Војводине породице. За разлику од Војворине, Шапчани су морали да "гризу" јер су са Партизаном били у игри за друго место који их води у СЕХА лигу.

И поред свечарског амбијента Војводина на отварању сусрета није одступила од своје игре. Новосађани су "стиснули" у одбрани, на голу је господарио Светислав Веркић, нешто касније и Лука Арсенић, који су "ухваћене" лопте с лакоћом брзо упошљавали саиграчи у контри. И у нападу су домаћини били прилично сигурни,  надигравши одбрану Металопластике, па су све до 25. минута били у предности четири-пет голова разлике. Неколико искључења домаћих играча ишло је на руку Шапчанима који су успели да смање предност домаћинима и на одмор оду са голом заостатка (15:16).

 

Фото: Дневник/В. Фифа

Све до средине другог полувремена виђена је резултатска клацкалица, где је Војводина била та која је прва стицала предност. Захваљујући крилима првенствено Дарку Миленковићу и Младену Шотићу, те беку Јовици Николићу, Војводина је поново заиграла своју игру и стекла опипљиву предност (32:27). Када је у 53. минуту Војоводини досуђен пенал, а тренер Ројевић на линију од седам метара послао Станковића, тада се проломио громогласан аплауз у знак захвалности за све оно што је у протеклој деценији урадио за новосадски клуб и допринео његовом успеху.


Захвалнице и поклони

Пре почетка утакмице РК Војводина се на величанствен начин опростила од тројице својих чланова, који ће од следеће сезоне бранити боје других клубова.

Захвалнице и поклоне добили су најтрофејнији играч у историји клуба и са 10-годишњим стажом Страхиња Станковић, који ће каријеру наставити у Добруђи Суд Констанци из Румуније. Голман Лука Арсенић одлази у пољски клуб Шћешин, док стрелац Александар Тунгуз иде у СЧМ Раднику Волчеу из Румуније.

Плакете

РК Војводина  доделила је и плакете за добру сарадњу. На списку су се нашли СТК Нови Сад, ОК Војводина, Србијагас и Дом здравља Нови Сад.

Најбољи

Награде су додељене и најбољим појединцима плеј-офа и плеј-аута, као и екипама које су показале највећи фер-плеј. Награду за фер-плеј добио је Рудар, најбољи стрелац је Ненад Недељковић (Рудар - 97 голова), док је најкориснији играч Мирослав Коцић (Железничар).


Неколико секунди пре последњег звука сирене почело је славље на Сланој бари. Војводина је уз ефекте и конфете славила 9. титулу, док су Шапчани морали да се задовоље трећим местом у АРКУС лиги, пошто је Партизан славио у Лесковцу (32:27) И изборио учешће у СЕХА лиги.

Ј. Галић

Војводина - Металопластика 35:33 (16:15)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 300, судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Војводина 1 (1), Металопластика 6 (4), искључења: Војводина 10, Металопластика 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Ковачевић, Милић, Мирковић, Прибак 2, Вуковљак, Веркић 1 (6 одбрана), Миљковић, Миленковић 10, Подунавац, Арсенић (6 одбрана, два седмерца), Рађеновић, Ратковић 2, Станковић 1 (1), Николић 9, Шотић 8, Бабић 2.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 12 (3), Јевтић, Срдановић 4 (1), Мирковић, Миловановић, Бомаштар (6 одбрана), Антонијевић, Иванић 4, Радисављевић, Ђукић 1, Митровић, Бабић 6, Брајовић 6, Дошен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести