ВУ­КА­ШИН ВОР­КА­ПИЋ, РУ­КО­МЕТ­НИ РЕ­ПРЕ­ЗЕН­ТА­ТИ­ВАЦ СР­БИ­ЈЕ И ИГРАЧ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ: „Орао" бли­ста у цр­ве­но-бе­лом

На Сла­ну ба­ру у Дом шам­пи­о­на ле­тос је сти­гао и ру­ко­мет­ни ре­пре­зен­та­ти­вац Ср­би­је Ву­ка­шин Вор­ка­пић. Довођењем овог сјај­ног де­сног кри­ла ру­ко­вод­ство Но­во­са­ђа­на на­пра­ви­ло је ис­ко­рак, ка­ко би оства­ри­ли ви­со­ке ам­би­ци­је по­себ­но у Ли­ги Евро­пе, али и у од­бра­ни свих тро­фе­ја.
СРЛ
Фото: СРЛ

Екс­пло­зив­ни крил­ни играч је већ оправ­дао оче­ки­ва­ња и пра­ва је гол ма­ши­на, а о пр­вим ме­се­ци­ма у Во­ши ис­та­као је да му је ма­ло вре­ме­на тре­ба­ло да се при­ла­го­ди на но­ви тим и град.

– Бр­зо сам се укло­пио у си­стем ра­да Бо­ри­са Ро­је­ви­ћа. Мом­ци у клу­бу су сјај­ни, не­ке сам знао од ра­ни­је и оно што је кључ­но за бр­зо при­ла­го­ђа­ва­ње је­сте то да при­ча­мо наш је­зик и за са­да је све су­пер. За­до­во­љан сам игра­ма ко­је пру­жам и све је то за­слу­га му­ко­трп­ног ра­да. Клуб ра­ди од­лич­но го­ди­на­ма уна­зад и сва­ка­ко је је­дан од нај­у­спе­шни­јих клу­бо­ва у ре­ги­о­ну. Дра­го ми је то што сам део ко­лек­ти­ва ка­кав је Вој­во­ди­на и на­дам се да су го­ди­не успе­ха пред на­ма – ре­као је за „Днев­ник" Вор­ка­пић.

Но­во­сад­ски цр­ве­но-бе­ли игра­ју фе­но­ме­нал­но од по­чет­ка се­зо­не и до са­да су упи­са­ли 11 по­бе­да, де­вет у до­ма­ћем шам­пи­о­на­ту и две у Ли­ги Евро­пе. Вор­ка­пић је ре­као да еки­па има још про­сто­ра за на­пре­дак.

– Има­ли смо од­ли­чан старт се­зо­не и оно што је нај­ва­жни­је и да­ље не зна­мо за по­раз у зва­нич­ним утак­ми­ца­ма. У Су­пер­ли­ги Ср­би­је смо пре­бро­ди­ли нај­те­же ри­ва­ле и упи­са­ли по­бе­де про­тив свих кон­ку­ре­на­та за ти­ту­лу, док смо у Ли­ги Евро­пе из­не­на­ди­ли ру­ко­мет­ну јав­ност по­бе­да­ма над Ал­ка­ло­и­дом у го­сти­ма и фа­во­ри­зо­ва­ним Сил­ке­бор­гом у Но­вом Са­ду. Све функ­ци­о­ни­ше ка­ко тре­ба, ис­пра­ви­ли смо гре­шке са по­чет­ка се­зо­не, уигра­ли се и са­да смо на пра­вом пу­ту. Све­сни смо на­ших ква­ли­те­та, али исто та­ко си­гу­ран сам да мо­же­мо да бу­де­мо још бо­љи и су­прот­ста­ви­мо се сва­ком ти­му на евро-сце­ни – уве­ра­ва 26-годишњи Бе­о­гра­ђа­нин.

Вук Гво­зде­но­вић

На­да се по­зи­ву за шам­пи­о­нат Евро­пе
Ре­пре­зен­та­ци­ју Ср­би­је од 10. до 28. ја­ну­а­ра оче­ку­је Европ­ско пр­вен­ство у Не­мач­кој. „Ор­ло­ви" се на­ла­зе у гру­пи Ц са Ма­ђа­ри­ма, Цр­но­гор­ци­ма и Ислан­ђа­ни­ма. Ву­ка­шин Вор­ка­пић је већ упи­сао на­сту­пе за Ср­би­ју на нај­ве­ћим так­ми­че­њи­ма и сва­ка­ко да му тек сле­де нај­бо­ље ре­пре­зен­та­тив­не го­ди­не. Пред шам­пи­о­нат, Вор­ка­пић је ис­та­као да се на­да по­зи­ву и ве­ру­је у до­бар ре­зул­тат.
– Сма­трам да је нај­ве­ћа част за сва­ког спор­ти­сту да игра за на­ци­о­нал­ни тим. Нај­ви­ше се ра­ду­јем на­сту­пу­ма за Ср­би­ју и увек сам спре­ман да по­мог­нем. Оче­ку­је нас ве­ли­ко так­ми­че­ње и ве­ру­јем да је вре­ме да на­пра­ви­мо ис­ко­рак. Ка­да је реч о мом на­сту­пу на­дам се да ћу би­ти ме­ђу пут­ни­ци­ма за Не­мач­ку и да ћу за­јед­но са оста­лим мом­ци­ма об­ра­до­ва­ти на­ци­ју – ја­сан је Вор­ка­пић.
Ву­ка­шин у уло­зи тре­не­ра
Пла­не­тар­но по­пу­лар­на игри­ца Фан­та­зи Пре­ми­јер ли­га у ко­јој игра­чи са­ста­вља­ју свој тим од игра­ча из ен­гле­ског Пре­ми­јер­ши­па и на осно­ву учи­ње­ног то­ком утак­ми­це до­би­ја­ју бо­до­ве игра се у свим кра­је­ви­ма све­та. Љу­би­тељ ове игре и фуд­ба­ла је и Ву­ка­шин Вор­ка­пић ко­ји се по­хва­лио по­дат­ком да је тре­нут­но на 26. ме­сту у Ср­би­ји, али и да је на стар­ту пр­вен­ства био ме­ђу пет нај­бо­ље пла­си­ра­них у др­жа­ви.
 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести