Рукометаши Звезде освојили национални Куп

Рукометаши Црвене звезде, након велике борбе, победили су Спартак Војпут и освојили национални Куп, а Суботичане је, између осталог, макар изборених продужетака коштало то што су промашили оба седмерца, док су њихови ривали свих шест пута били прецизни са пенала.
Zvezda osvojili nacionalni Kup Foto:  Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије

Црвено – бели су заслужено подигли пехар, 5. пут у клупској историји, а за најбољег играча завршног турнира проглашен је Звездин чувар мреже Дејан Златановић.

Почело је жестоко од првог минута  и играло се прилично изједначено, са јаким одбранама које су условиле мали број погодака. Прво вођство Суботичана уследило је у 11. минуту, када су повели са 5:4. Ипак, црвено – бели су успели да оду на одмор са голом предности (10:11) У наставку Суботичани су брзо изједначили преко Бојана Жупањца на 11:11, али је Звезда брзо одговорила са два гола  преко Дејана Бабића за 11:13. Потом је на сцену ступио најбољи играч завршног турнира, голман Црвене звезде Дејан Златановић који је имао 20 одбрана, те је био нерешива енигма за Суботичане, који су уз то и доста грешили. 

Звезда је од 48. па до 57.  често имала предност од три гола разлике што је наговештавало сигурну победу, али се ипак ушло у неизвесну завршницу. Водили су Београђани са 18:15 и имали напад, али га нису искористили, а са друге стране Суботичани су постигли два поготка и пришли на само гол заостатка.  Ипак, изборили су црвено – бели седмерац, а сигуран је био Бабић. Суботичани нису успели да узврате, Звезда је постигла још један погодак и прича је била завршена.

        С. Стојиљковић
 

Спартак Војпут - Црвена звезда 18:20 (10:11)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Спортска хала “Сава Бреза”, гледалаца 500, судије: Мусурински и Пандић (Зрењанин). Седмерци: Спартак Војпут 2 (0), Црвена звезда 6 (6). Искључења: Спартак Војпут 6, Црвена звезда 8 минута.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Стефановић, Ђекић 6, Радовић 2, Перовић, Микић, Потпара 1, Медић, Делибашић 2, Д. Петровић, Жупањац 4, И. Петровић, Ракоција 1, Абаyић (15 одбрана, 1 гол), Јелић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Павловић, Ћоровић 5, Продановић, Андрејевић 1, Гачевић, Палевић, Љубојевић 5 (4), Љубеновић 1, Столић, Шћепановић, Златановић (20 одбрана, 2 пенала), Матичић 1, Д. Бабић 3, Кљајић, Леовац, А. Бабић 4 (2), Шотић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести