БУКОВАЦ БИО ОДЛИЧАН ДОМАЋИН Успешан категорни пионирски турнир у шаху

Шаховски клуб Буковац протеклог викенда организовао је категорни пионирски турнир на коме су још учествовали полазници шаховских школа Промоција и Футог.
в
Фото: ШК Буковац

У складу са шаховским умећем учесници су били подељени у две групе. На А турниру, на коме је могла да се освоји и четврта категорија, учествовало је 16 такмичара, а на Б турниру 14.

Са шест поена на Б турниру славио је Јован Окановић, Петар Колмар је био други са пет, а 3. место заузео је Лука Цветичанин са четири поена.

Победник А турнира је Димитрије Вукобрат, Игњат Ракетић је био други, док су 3. место поделили Нина Плетел и Адриана Госе Момић. Они су овом приликом освојили четврту категорију.

У екипном пласману 1. место је припало ШК Промоција, којом већ годинама руководи легендарни тренер Владимир Деже.

ШК Буковац са председником Драганом Тешановић Ћетом на челу се још једном истакао као поуздан и примеран домаћин и организатор.

Фото: ШК Буковац

- Био је ово прави мали шаховски фестивал. Клуб је био пун деце који су се истински борили за сваки поен. Било је и суза и радовања што је саставни део сваког спорта. Драго нам је да су сви гости отишли задовољни из Буковца, што је нама као домаћинима било и најважније - рекао је Тешановић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести