Четвртфинални турнир првенства Новог Сада

Шаховски савез Новог Сада организује четвртфинални турнир 86. Појединачног првенства Новог Сада. Такмичење се игра у просторијама НШК-а у Пашићевој улици број 26, од 29. септембра до 13. октобра.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Отварање турнира и одигравање првог кола обавиће се 29. септембра у 19 часова.Право учешћа имају сви заинтересовани играчи са ФИДЕ рејтингом мањим од 1950, као и играчи без рејтинга. Директно право учешћа на полуфинални турнир имају играчи са ФИДЕ рејтингом од најмање 1950. Сви пријављени играчи морају бити чланови клубова са територије Града Новог Сада. На турниру могу да учествују и играчи који нису чланови наведених клубова, а који су на следећи начин везани за Нови Сад: имају стални боравак, редовно се школују или имају стално запослење у Новом Саду.

Уписнина за такмичење износи 1400 динара и уплаћује се пре почетка турнира. Уписнина ће се користити за трошкове техничке организације, судијски хонорар и таксу за обрачун рејтинга код ФИДЕ. Десеторица првопласираних стичу право играња на полуфиналном турниру 86. Првенства Новог Сада. Турнир је пријављен код ФИДЕ и резултати ће бити обрачунати за ФИДЕ рејтинг. Турнир ће се играти по ФИДЕ правилима шаха и ФИДЕ варијанти Швајцарског система, у девет кола уз компјутерско паровање.Игра се уторком, средом, четвртком и петком од 19 часова. Темпо игре је 90 минута по играчу уз додатак од 30 секунди за сваки потез до краја партије. Пријаве за турнир примају се до петка 29. септембра до 14 часова, уписом на листу у НШК-у, на телефоне 021/452-632 и 060/0211199 или електронском поштом на: саховскисавезнс(ет)гмаил.цом. Број учесника је ограничен на 40, колики је капацитет сале за игру, а предност имају играчи који се први пријаве. Све потребне реквизите обезбеђује организатор.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести