Чича најуспешнији у Бачу

Победник рапид турнира у Бачу, који су заједнички организовали шаховски клубови Бач и Гимназијалац из Бачке Паланке, је млади шахиста из Оџака Драган Чича.
Победник Драган Чича и организатор Жарко Врањеш
Фото: Победник Драган Чича и организатор Жарко Врањеш

Чича је прилично убедљиво освојио турнир, као једини непоражен, са осам поена из девет партија. Друго место припало је Синиши Дроњићу са 7,5 поена, док су се на деоби трећег места са по шест поена нашли талентовани 14-огодишњи Алекса Алимпић из Земуна и један од пријатеља турнира Стефан Ристић из Бачке Паланке. Захваљујући бољим додатним критеријумима, бронза је припала Алимпићу, који је турнир одиграо изузетно добро и, поред Ђорђа Трифуновића, једини успео да ремизира са победником. Пети је био Сергеј Манојловић са 5,5 поена, док су шесто и седмо место са по пет поена поделили Славиша Врањеш и Ђорђе Трифуновић итд.

Турнир је одржан у просторијама ШК Бач, а учествовало је 18 шахиста који су одиграли девет кола по Швајцарском систему. Темпо игре је био 10 минута по играчу за целу партију, са додатком од пет секунди за сваки одиграни потез. Национални судија Ива Узелац није имала тежак задатак, будући да није било никаквих спорних ситуација и да су играчи били више него коректни. А да све протекне у најбољем реду и да се после турнира сви учесници окупе на заједничком ручку и дружењу побринуо се главни организатор Жарко Врањеш, који заслужује све похвале.

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести