Цугер у Бачкој Паланци: Тријумфални повратак Радуловића

Прво место и главну награду на трећем овогодишњем Међународном брзопотезном шаховском турниру у Бачкој Паланци освојио је вуковарски ФИДЕ мајстор Бојан Радуловић са 11,5 поена.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Овом победом Радуловић је тријумфално обележио свој повратак на бачкопаланачке цугере. Другу позицију заузео је челаревски мајсторски кандидат Милош Зоњић са 10,5 поена. Трећепласирани је такође челаревски мајсторски кандидат Александар Саша Дукић, а на четврти степеник позиционирао се бачкопаланачки мајсторски кандидат Добривоје Чупа Поповић. Њих двојица, на свој конто, убележили су по 9,5 поена. Петопласирани је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе са девет поена. Најбољи омладинац, Илија Јовановић из Бачке Паланке, у генералном пласману запосео је 17. место на табели са 4,5 укњижена поена.

Турнир је одигран у просторијама ШК Бачка Паланка, а у конкуренцији су се нашла 22 цугераша из: Војводе Степе, Челарева, Младенова и Бачке Паланке, као и гости из Вуковара (Хрватска). Међу учесницима била су тројица ФИДЕ мајстора, седморица мајсторских кандидата, један омладинац итд. Одиграно је 13 кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је пет минута по играчу за сваку партију. Пласман актера са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.  

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести