Друга лига Србије у шаху - група Војводина: Екипа из Опова убедљива

У Бачкој Паланци је у суботу свечано отворено такмичење Друге лиге Србије – група Војводина за мушкарце у шаху
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

. Учествује 12 екипа које у пријатном амбијенту хотела Фонтана играју једнокружни Бергер турнир. На отварању такмичења играче су поздравили председник Шаховског савеза Војводине Зоран Станимировић и технички директор Лиге Небојша Краљ. Темпо игре је 90 минута по играчу за целу партију, са додатком од 30 секунди за сваки одиграни потез, а судијску правду деле међународне судије Бриндза Иштван и Велибор Ћирјанић, уз помоћ националног арбитра Миланка Ћировића.

После одиграних шест кола, са 18 меч бодова убедљиво води незаустављива екипа ШК „Бата Ћосић“ из Опова, која је све досадашње мечеве решила у своју корист! Најефикаснији у тиму са 5,5 поена из шест партија тренутно је интермајстор Младен Миленковић, а без пораза су такође и Далибор Радисављевић са пет и интермајстор Борољуб Златановић са четири поена. На другом месту на табели тренутно је екипа Младост из Нове Пазове са 13 меч бодова, а у стопу је прати “Бачка” из Пачира са два меч бода мање.

У борбу за медаље могу да се умешају и “Војводина” из Новог Сада и “Цар Урош“ из Јаска, који тренутно деле четврто и пето место са по девет меч бодова. Са друге стране, у борби за опстанак у лиги највише разлога за бригу имају екипе “Сента” и “Крајина” из Крајишника, са по три меч бода, као и екипе Полет из Растине и “Бачка Паланка” који тренутно имају бод више. Турнир се завршава 11. колом које се игра у суботу 30. октобра са почетком у 10 часова.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести