Гимназијалац из Бачке Паланке у Јужнобачкој лиги

Шах клуб Гимназијалац из Бачке Паланке израста у озбиљан и стабилан колектив. У прилог томе сведоче и успеси овог младог и перспективног клуба, који се од свог оснивања налази у окриљу бачкопаланачке Гимназије „20. октобар“.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У четвртој сезони такмичења у Међуопштинској лиги Врбас – Бачка Паланка „гимназијалци” су освојили наслов првака, у конкуренцији од осам екипа. На крају су уписали 19 меч бодова и 33,5 поена и притом иза себе, на другој позицији, оставили врло добру поставу општинског ривала Борца из Обровца. Историјском успеху овог младог и полетног шаховског клуба допринели су: мајсторски кандидати Гојко Дошеновић, Јован Драгић, Славко Вранеш и Божо Протуђер, првокатегорници Стефан Ристић, Дарко Милешевић и Зоран Милановић, те другокатегорници Александар Тот, Милан  Марјанов и Иван Тот.

– Нема стајања, напротив, у будућност кренућемо веома полетно и амбициозно, уз настојања да будемо што бољи и што успешнији. У првој сезони такмичења у Јужнобачкој лиги приоритетни циљ ће нам бити опстанак – поручили су чланови клуба из Бачке Паланке.  

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести