Хет-трик Андреја Љепића

У батајничкој ОШ ,,Светислав Голубовић Митраљета’’ одржан је традиционални викенд турнир за децу, 19. по реду. Учествовла су деца из разних крајева Србије, али и из Бијељине, са тренером Робертом Тонковићем, који је са најмлађима одиграо симултанку.
Andrej Ljepic
Фото: Dnevnik.rs

Играло се седам кола, са темпом игре од 15 минута, а о регуларности су се бринуле судије: Иван Раденковић, Небојша Пеовић, Стефан Антић и Дамјан Вукајловић, на челу са националним судијом Душаном Игњатовићем. Координатор је био Драган Вуковић, а директор турнира Милош Пеовић.

У најмлађој групи доминантно, већ трећи турнир заредом, победио је Андреј Љепић (2009) из Новог Сада са стопроцентним учинком. Друго место заузео је Немања Шапоња из Панчева са 6 бодова, а треће Николај Сандић из Лазаревца са 5 бодова.

У групи млађих девојчица част ОШ ‘’Светислав Голубовић Митраљета’’ одбраниле су Мила Раденковић и Ивана Петровић (2007). Мила је била прва са фишеровским резултатом од 7 бодова из 7 партија, док је Ивана била трећа са 5 бодова, колико је имала и другопласирана Нађа Поповић из Земуна. Групу млађих дечака предводио је Марко Милановић (2008) из Панчева освојивши 6,5 бодова. Иако је Марко најмлађе годиште у тој групи, доста самоуверено је побеђивао и дечаке који су и две године старији од њега. Друго место је заузео Војин Митровић (2006) из Новог Београда са 6 бодова, а треће Борис Станковић (2006) из Београда са 5,5 бодова. Треба нагласити да је међу децом у млађој групи учествовао и Јован Кисић из Обреновца, који је 2010. годиште и заузео је 10. место.

У групи старијих девојчица већ три турнира заредом прво место освајила је Софија Долаш (2003) из Земуна, са учинком од 7 бодова из 7 партија. Друго место заузела је Тамара Нинковић (2005) из Новог Београда са 5,5 бодова, а треће Емилија Лазовић(2007) из Београда са 5 бодова.

У групи старијих дечака први је био Александар Радојичић (2005) из Новог Београда са 6,5 бодова, други Алекса Алимпић (2005) из Нове Галенике са 6 и трећи са 5 бодова Илија Вуковић (2002) из Батајнице. Похвалницу за фер - плеј добио је Матеја Илијев из Батајнице.

 Д. Вуковић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести