Интермајсторски турнир у Новом Саду: Супериорни Давид Закаријан

У новосадском хотелу Фонтана одржан је међународни интермајсторски турнир. У конкуренцији су се нашли деветорица шахиста и једна шахисткиња из шест држава са два континента.
saha1, pixabay
Фото: Pixabay

Одиграно је девет кола по Бергеровом једноструком систему Темпо игре био је 90 минута плус 30 секунди бонификације по играчу, до краја сваке партије.

Прво место супериорно је освојио ФИДЕ мајстор Давид Закаријан из Русије са 7,5 поена. Он је једини надметање завршио без пораза, остваривши импозантан биланс од шест победа и три ремија. Другу позицију заузела је женски ФИДЕ мајстор Анастазија Цитра Деви Ардхијани из Индонезије са 6,5 поена. По пет поена уписали су трећепласирани мајсторски кандидат Валериј Мошков (Русија), четвртопласирани велемајстор Михаил Иванов (Русија) и петопласирани мајсторски кандидат Жанг Фухан (Кина). Наш велемајстор Горан Косановић укњижио је 4,5 поена што му је донело пласман на шести степеник. Седму позицију заузео је мајсторски кандидат Хасман Ченгинз (Турска) са 4, осму ФИДЕ мајстор Стеван Јовић (Србија) са 3,5, девету велемајстор Милко Попчев (Бугарска) са 2,5, а десету мајсторски кандидат Сахил Тицко (Индија) са 1,5 поеном.   

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести