Историјски успех Младеновљана, прошли бараж за Другу лигу

Након мечева баража у војвођанским лигама, шахисти Младенова по први пут постали су друголигаши.
SK Mladenovo/Djordje Strbac
Фото: Ђ. Штрбац/Младеновљани заблистали у 70. години постојања клуба

На тај начин, постигли су историјски успех у 70. години живота и деловања шаховског клуба у овом подунавском крајишком насељу.

У два меча баража за улазак у Другу лигу Србије – група Војводина амбициозни Младеновљани, укупно са 8,5:3,5, убедљиво су били успешнији од екипе ШК „Лајош Шеги“ из Бајше. Забележили су импресиван биланс од шест победа, пет ремија и само један пораз. Највећи терет у току минуле сезоне понели су: интернационални мајстор Срђан Рогач, ФИДЕ мајстори Дарко Парежанин и Игор Крејић, те мајсторски кандидати Душан Младеновић и Владимир Ковачевић, као и омладинци Вељко Радић и Јован Вранеш. Осим њих, у току лигашких такмичења за Младеново су још наступали и мајсторски кандидати Дамир Воларов и Александар Младеновић, те првокатегорници  Лазар Шолаја и Душан Пуача, као и омладинац Вукашин Мрачајац.

– Неизмерно се радујем великом остварењу и успеху наших шахиста. Поносан сам што сам баш ја председник ШК Младеново, изјавио је Ђуро Зорић, први човек новопечених друголигаша.

– Настојаћемо да се адекватно појачамо за друголигашке окршаје. Жеља нам је, пре свега, да не испаднемо одмах, односно, да повежемо две сезоне у вишем рангу такмичења, закључио је Зорић.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести