Лалић и Шокловачки најбољи на шаховском фестивалу у Сенти

Прошлог четвртка објавили смо да је интермајстор из Земуна Лазар Несторовић по други пут заредом победио на традиционалном шаховском фестивалу „Сенћанска битка 1697”. Сплетом околности, пласман осталих играча је изостављен, па објављујемо сада њихова имена и коначан поредак.
sencanska bitka
Фото: Youtube Printscreen

Несторовићев највећи конкурент, млади ФИДЕ мајстор из Сегедина Балаж Чонка освојио је друго место, са пола бода заостатка за победником. На деоби од 3. до 6. места, са 6,5 поена, нашла су се четворица играча, а додатни критеријуми су пресудили да треће место припадне велемајстору Владимиру Димитрову из Бугарске, интермајстор Тибор Фаркаш освојио је четврто место, пети је био интермајстор Милан Андријевић, а шести ФИДЕ мајстор Јуриј Кузмин. Међу награђенима су још и деветорица играча са по 6 поена: Гергана Пејчева из Бугарске, велемајстор Мирослав Марковић, интермајстор Иван Средојевић, ФИДЕ мајстор Золтан Шимоњи, велемајстор Синиша Дражић, ФИДЕ мајстор Лачезар Јорданов из Бугарске, велемајстор Михајло Стојановић, ФИДЕ мајстор Кристијан Танчик и Атила Н. Нађ.  Занимљиво је истаћи да су две младе гошће, 15-огодишња Суде Хереклиоглу из Турске и 14-огодишња Мишра Шанија из Индије, одиграле турнир далеко боље од свог стартног рејтинга. Суде је освојила 17. место са 6 поена и зарадила 166 рејтинг поена, док је Мишра освојила 4,5 поена и повећала свој рејтинг за 86 поена. Наша Данка Лалић одиграла још један добар турнир у низу и освојила 4 поена, исто колико и Мила Шокловачки, те су оне наше најбоље омладинке на овом турниру.

На дечијем турниру доминирао је Алекса Алимпић са фишеровских 7 из 7. Други је био Данијел Јанков са 6 поена, док је треће место припало Јовану Радаковићу са 5,5 поена. Најбоље девојчице су биле сестре Мила и Мина Раденковић са по 5 поена,док је Јована Томић имала бод мање. На брзопотезном турниру, као и прошле године, победио је велемајстор Мирослав Марковић са 9 поена из 11 партија, док су друго и треће место са 8,5 поена поделили интермајстор Дејан Несторовић и ФИДЕ мајстор Балаж Чонка.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести