Међународни цугер у Бачкој Паланци: Љикар усамљен на врху

У организацији и у просторијама ШК Бачка Паланка протекла су надметања у оквиру међународног брзопотезног турнира за октобар.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији се нашло 16 играча из Челарева, Младенова, Вуковара (Хрватска) и Бачке Паланке, међу којима су били један ФИДЕ мајстор, шесторица мајсторских кандидата, шесторица омладинаца итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему, а темпо игре био је пет минута за сваку партију.

После занимљивих борби, прво место и главну награду од 1.000 динара освојио је мајсторски кандидат Зоран Љикар из Вуковара са десет поена, другу позицију заузео је вуковарски мајсторски кандидат Крунослав Лешић са 8,5 поена, а трећепласирани бачкопаланачки мајсторски кандидат  Златко Парницки и четвртопласирани мајсторски кандидат Недељко Хајдер из Челарева у свој нотес уписали су по осам поена. Петопласирани је челаревски мајсторски кандидат Божо Протуђер са 7,5 поена. Од омладинаца најбоље позициониран био је другокатегорник Никола Лалић из Бачке Паланке, који је у генералном пласману био седми са шест поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести