Меморијал Недељка Рудића и Славка Секулића: Ференц Олах по други пут шампион

Поводом обележавања 22. године постојања клуба, ШК „Пензионер Недељко Рудић“ одржао је свечану седницу клуба и пригодан шаховски турнир, 3. Меморијал Недељка Рудића и Славка Секулића.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

Геронтолошки центар Нови Сад обезбедио је лепо уређену салу и вредни домаћини Жика и Јован су се потрудили да се сви учесници и гости осећају пријатно.

Шаховски клуб „Пензионер Недељко Рудић“ основан је 21. фебруара 1996. године у Геронтолошком клубу „Иво Андрић“ у Новом Саду и од тада је непрекидно присутан у шаховском животу Новог Сада. Клуб се такмичи у Новосадској лиги и постиже добре резултате из године у годину. Да би и ове године обележавање рођендана клуба и пратећи турнир били одржани на високом нивоу, помогли су: породица Недељка Рудића, породица Славка Секулића, породица Татомира Савића, Пицерија Ћао, пекара Бејкер плус, Удружење пензионера Војводине, Удружење пензионера Новог Сада, Геронтолошки центар Нови Сад, као и сви чланови клуба који су уплатили чланарину за 2018. годину.

На редовној Скупштини клуба, за председника клуба изабран је Божидар Карличић, функцију заменика председника вршиће Павле Нишавић, док ће секретар клуба бити Цветко Вуковић. На предлог Извршног одбора, за несебичну подршку клубу, књигом „Војвођанске приче“ Вање Чобанов награђени су: Теодора Рудић, унука Недељка Рудића, Ђорђе Секулић, син Славка Секулића, породица Татомира Савића, Удружење Пензионера Покрајине, Удружење Пензионера Нови Сад, Геронтолошки центар Нови Сад и пекара Бејкер плус.

Након Скупштине, одржан је турнир у убрзаном шаху са 37 играча, који су одиграли 7 кола по Швајцарском систему и по темпу игре од 15 минута по играчу. Судије турнира Красоје Нотарош и Ненад Малешев нису имали превише посла, јер су се играчи понашали врло фер и коректно. После занимљивих борби, прво место освојио је ФИДЕ мајстор Ференц Олах са 6 поена. Олаху је ово други тријумф на овом турниру, а ако догодине понови исти успех, добиће велики пехар у трајно власништво.

На деоби другог места нашла су се тројица играча са по 5,5 поена, а Бухолц је пресудио да сребро припадне ФИДЕ мајстору Слободану Бојковићу, бронза Драгомиру Радину, док је Предраг Симеуновић морао да се задовољи четвртим местом. Треба истаћи и добар резултат Милана Живанова и Славка Вученовића, који су са по 5 поена поделили пето и шесто место. Талентовани десетогодишњак Огњен Ћузовић изборио је великих 3 поена међу „стогодишњацима“ и замало освојио награду. Организатор је за петорицу првопласираних такмичара обезбедио пехаре и вредну шаховску литературу, док су учесници пласирани од 6. до 22. места добили већ поменуту књигу „Војвођанске приче“.

Ц. Вуковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести