Меморијал „Славко Јовановић”: Романовић први

Први Међународни брзопотезни шаховски Меморијал „Славко Јовановић” организован је протеклог викенда у Ритишеву.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији се нашло 39 ‘’цугераша’’ из: Панчева, Вршца, Банатског Карловца, Алибунара, Избишта, Беле Цркве, Банатског Новог Села, Уљме, Ритишева и Румуније. Међу учесницима нашли су се: двојица ФИДЕ мајстора, 25 мајсторских кандидата, седморица омладинаца, две омладинке и тројица носилаца преосталих нижих категорија. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је пет минута по актеру за сваку партију.

После узбудљивих надметања, прво место, пехар и златну медаљу освојио је мајсторски кандидат Трајан Романовић из Алибунара са 9,5 поена. Другу позицију заузео је мајсторски кандидат Милан Повић из Банатског Карловца са осам поена. Трећепласирани је мајсторски кандидат Славољуб Саша Грујић из Вршца, на четврти степеник пласирао се арена ФИДЕ мајстор Вук Каначки из Панчева, а петопласирани је мајсторски кандидат Милета Цицовић из Банатског Карловца. Сваки од ове тројице шахиста, у свој нотес, уписао је по 7,5 поена.

Најбоље позиционирани ненаграђени омладинац је Виктор Воина (12) из Ритишева, који је запосео 17. место са шест поена, док је једна од две даме на турниру, десетогодишња Софија Петровић из Уљме, укњижила пет поена и такмичење завршила на 27. позицији на табели. Пласман шахиста са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

Љубазни домаћини из Ритишева су обезбедили освежење и вечеру за све учеснике након турнира, чиме је на пригодан начин заокружено обележавање годишњице смрти дугогодишњег члана ШК “Униреа” из Ритишева, Славка Јовановића.

Ђ. Штрбац

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести