Милош Рогановић победник шаховског турнира у Бачкој Паланци

Четврту годину заредом, у саставу традиционалне туристичке манифестације “Дунавски бал”, у Бачкој Паланци приређен је шаховски рапид турнир.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У холу хале спортова “Тиквара”, у конкуренцији се нашло 67 играча из Србије, Монголије, Босне и Херцеговине и Хрватске. Међу учесницима су били двојица велемајстора, петорица интернационалних мајстора, седморица ФИДЕ мајстора, шеснаесторица омладинаца, четири шахисткиње итд.

Играло се девет кола по Швајцарском систему жребања, а сваки актер имао је по 15 минута за размишljање за сваку партију.

После занимљивих и неизвесних борби, прво место и главну награду од 14.000 динара освојио је велемајстор Милош Рогановић из Врбаса са 7,5 поена.

На другу позицију пласирао се ФИДЕ мајстор Вук Савановић из Ветерника, такође са 7,5 поена, док је трећепласирани сомборски интернационални мајстор Новак Пезељ са седам поена.

На четврти степеник укотвио се ФИДЕ мајстор Петар Кологнат из Сремске Митровице, а петопласирани је велемајстор Миша Пап из Бачке Паланке, и њих двојица су, у свој тефтер, записали по 6,5 поена.

Бухолц-коефицијент пресуђивао је код играча са истим бројем освојених поена.

Групу од деветорице шахиста са по шест укњижених поена предводи интернационални мајстор Иван Средојевић из Љига, који се пласирао на шесту позицију. Најбоljе пласирани омладинац је мајсторски кандидат Лагвајамтс Очирбат из Монголије са шест поена, коме је припала осма позиција у укупном пласману.

Најбоље пласирани шахиста из општине Бачка Паланка, а 16. у коначном поретку је мајсторски кандидат Милош Зоњић из Челарева са 5,5 поена.

Најбоljе позиционирани ветеран преко 65 година (19. место) је бачкопаланачки мајсторски кандидат Златко Парницки са 5,5 поена, а најбоље котирана шахисткиња (26. место) је првокатегорница Данијела Петровић из Чуруга са убележених пет поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести