Одржан пети Новогодишњи турнир у Буковцу: Пехар Мирку Кокези

У Буковцу је, у организацији истоименог шаховског клуба, одржан традиционални 5. Новогодишњи турнир. Учествовало је 37 љубитеља 64 црно–бела поља, а овога пута манифестација је била изузетно квалитетна.
Mirko
Фото: Мирко Кокеза, фото: М. Павловић

Водили су се оштри окршаји и до последњег кола победник се није знао. Четири првопласирана такмичара су, на крају, освојилои по 5,5 поена, а победник је одлучен по Бухолцу.

ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза приграбио је пехар. Иначе, овај шахиста је два пута освојио и Меморијал „Јово Мијић“, који се игра у Буковцу у мају. На другој позицији се нашао прошлогодишњи победник интермајстор Анђелко Драгојловић. Треће место освојио је редовни учесник турнира Павле Нишавић, четврти је био ФМ Мирослав М. Михаљ, а пети Предраг Вујиновић, који је освојио пет поена.

Награђен је и најбоље пласирани члан ШК Буковац Александар Опачић, који је освојио 15. место с четири поена. Ветеранску награду добио је и најстарији учесник ФМ Милан Илијћ, који има 82 године. Он је био шести с пет поена. Такође, пехар је, као најмлађи, добио деветогодишњи Милош Аћимовић из Буковца.

„Ово је био изузетно квалитетан турнир и све је бољи из године у годину. Драго ми је што је учествовало оволико шахиста, јер турнир је игран 30. децембра. Многи учесници су нам честитали на организацији, а трудимо се да све угостимо онако како приличи истинским домаћинима“, истакао је председник ШК Буковац Драган Тешановић.

Редовни учесник Павле Нишавић је похвалио домаћина и додао да је Буковац у самом врху по свему.

Текс и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести