Одржано Првенство Новог Сада у убрзаном шаху

У просторијама Новосадског шаховског клуба протекла су надметања у оквиру Отвореног првенства Новог Сада у убрзаном шаху.
sah
Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији су се нашла 42 играча, међу којима су била четворица ФИДЕ мајстора, петорица омладинаца, једна шахисткиња итд. Одиграно је седам кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре био је десет минута, плус пет секунди додатка по актеру, за сваки одиграни потез, до краја сваке партије.

После напетих и неизвесних борби, на деоби првог места са по шест поена нашла су се двојица новосадских ФИДЕ мајстора – млади Вук Савановић и искусни шаховски тренер Жељко Медар. Ипак, Бухолц коефицијент је одлучио да злато припадне младом Савановићу. Трећепласирани је мајсторски кандидат Милош Торбица из Новог Сада с 5,5 поена. На четврти степеник пласирао се ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе, петопласирани је најстарији учесник на турниру, ФИДЕ мајстор Милан Илијћ (82) из Новог Сада, шесто место је заузео новосадски мајсторски кандидат Душан Младеновић, док је седмопласирана женски мајсторски кандидат Светлана Стојадинов из Томашевца. Ових четворо учесника, у свој тефтер, убележили су по пет поена. Најбоље пласирани омладинац је новосадски мајсторски кандидат у успону Лав Пајчин, који је, у генералном пласману, такмичење завршио на 20. месту на табели са 3,5 укњижена поена.

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести