Омладинац из Нових Бановаца освајач Купа Војводине

У прелепом амбијенту хотела Парк у Руми одржано је финале Купа Војводине у шахуна коме је учествовало16 екипа.После занимљивих надметања убедљиво је тријумфовала, по трећи пут заредом, екипа Омладинца из Нових Бановаца.
Екипа Омладинца из Нових Бановаца
Фото: Iva Uzelac

Бановчани, који су се ове године поново вратили у Прву лигу Србије, добили су свих пет мечева, а од могућих 20 освојили су чак 18,5 поена. За победничку екипу наступали су: велемајстор Синиша Дражић, интермајстори Јован Радловачки и Владимир Класан, ФИДЕ мајстор Срђан Рогач и Божидар Мариновић. Куриозитет је да нико од играча није изгубио ниједну партију, а Дражић и Радловачки су победили све своје противнике.Честитке екипи која је у потпуности оправдала улогу фаворита на овом такмичењу.

Друго место освојила је екипа ГУП Пензионер из Суботице, чији чланови су најбољи доказ да шах не зна за године, јер веома успешно пркосе знатно млађим противницима. Са четири добијена меча и 14 поена, Суботичани су освајањем сребрне медаље остварили још бољи резултат него прошле године када су били трећи. За овај успех заслужни су: ФИДЕ мајстори Обрад Сиротановић и Лабуд Шћепановић, Милорад Маравић и Здравко Пухало.

Бронзана медаља припала је екипи Херцеговца из Гајдобре у саставу: Небојша Павков, Зоран М. Поповић, Добрица Стиковић, Недељко Пецељ, Алекса Илинчић и Драган Ћића. Гајдобрани су славили у три меча, док су по један изгубили и одиграли нерешено, те су са коначних 10 меч бодова и 12,5 поена заслужено освојили треће место. Поред три првопласиране екипе, за финале Купа Србије, које ће се од 25. до 28. маја одржати у Новим Бановцима, пласирала се и екипа Сремца из Војке, која се нашла на деоби четвртог места са шахистима из Нове Пазове и Бачке Паланке. Карту за финале купа Србије члановима Сремца донео је већи број освојених поена (12 наспрам 11,5 и 10). Најуспешнијим екипама пехаре и медаље су уручили в.д. председника ШСВ Милорад Маравић ипредседник ШК Словен Живко Матијевић. Интересантно је да су обојица, поред значајних функција, узели учешће на финалу Купа ШСВ и као играчи за своје клубове, с тим да је Милорад Маравић већ другу годину заредом освајач прво бронзане и сада сребрне медаље.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести