Опен рапид турнир у Бачком Петровцу 1. Августа. Првенство Војводине у убрзаном шаху

После једногодишње паузе, овога лета у Бачком Петровцу поново ће се одржати традиционална културно-забавно-спортска манифестација Словачке народне свечаности. У склопу те приредбе, у недељу 1. августа у 10 часова, организоваће се и традиционални шаховски рапид турнир „Аквапарк Петроленд”, који је и званично Међународно првенство Војводине у убрзаном шаху.
sah
Фото: pixabay.com

Турнирска надигравања протећи ће у спортској хали ОШ „Јан Чајак“, у близини „Аквапарка Петроленд“. Предвиђено је да се одигра девет кола по Швајцарском систему паровања, уз темпо игре од 12 минута по играчу, плус пет секунди додатка за сваки одиграни потез, до краја сваке партије. Котизација за учешће је 500 динара, а велемајстори су ослобођени уписнине. Пријаве за турнир примаће се на лицу места, од 9 до 9.30 часова, када се закључује листа учесника. Сваки актер треба да понесе прегледну шаховску гарнитуру, а по могућности и исправан шаховски сат. Организатор за све учеснике обезбеђује закуску.

Десет првопласираних такмичара осваја новчане награде и улазнице за „Аквапарк Петроленд”, док су за три првопласирана такмичара обезбеђени и пехари. Играчи пласирани од 11. до 40. места биће награђени робним наградама – вином, метлама и картама за „Аквапарк Петроленд”. Предвиђене су и вредне робне награде за нај­успешније даме, омладинце, ветеране и играче до 2000 рејтинг поена. Сви заинтересовани за детаљније информације, свакодневно, могу да се обрате на телефон: 062/202-080 (Павел Марчок, директор турнира).

Ђ. Штрбац

Ново појачање у ШК Младеново: Стигао Михајло Златић

После румунског велемајстора Владислава Неведничија (52), војвођански друголигаш ШК Младеново добио је ново појачање – недавно је стигао новосадски интермајстор Михаило Златић (45). Нема сумње да ће нова екипа Младенова да игра запажену улогу у овогодишњем првенству.

– Без обзира на појачања, нама ће, и убудуће, приоритетни циљ бити опстанак у друштву друголигаша – изјавио је председник ШК Младеново Ђуро Зорић (74).  

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести